Eva Viestová Od Vás

USA očami Jožka Joachima 3.časť

Ďalšou z nespočetných atrakcií a možností, kam si zájsť v rezorte Južnej Kalifornie je San Bernardino National Forest. Nachádza sa približne 100 míľ severovýchodne od Los Angeles. V rámci cestovania po Kalifornii sme si spravili jeden kratší výlet

Ide o jazero vo výške cca 2300 m.n.m. V krásnom prostredí obklopené borovicovým lesom tu domáci obyvatelia ale aj turisti využívajú vodnú plochu na kúpanie, jazdu na motorových člnoch, ale aj rybačku, turistiku či opaľovanie. Ja som využil toto miesto na výlet do okolitej prírody. Nezabudnuteľnou bude iste cesta k jazeru, ktorá sa kľukatí už z púšte po strmom zráze hôr, ukrývajúcich jazero ako oázu v púšti.

Aby to nevyzeralo tak, že v Kalifornii je len púšť tak samozrejme stále niekoľko dní trávime aj na plážach západného pobrežia. V celku by som mohol povedať že pláže sú veľmi pekne upravené a zatiaľ som sa nestretol s problémom, že by tu bola „hlava na hlave“ a nebolo by kde položiť deku. Možností na zábavu je tu dosť. Plážový volejbal, surfing a podobne. Len sa dobre pripraviť a nespáliť nakoľko teplota sa dokáže vyšplhať až nad 40 stupňov. Na plážach ako Venice beach, Long beach či Santa Monica, sme mali stále o zábavu postarané. Deň pred sviatkom Independance Day do pasáži okolo pláži vyšlo dosť ľudí. Vyzeralo to asi tak, ako u nás na jarmoku. Množstvo stánkov z rozličným tovarom a službami. Tu jedna skupina bubnuje, iná zase vykrikuje niečo cudzím africkým dialektom, a tam zase niekto hrá na saxofón či ponúka svoj tovar. Jedným slovom zábava.

Zdroj : J. Joachím

Foto USA 3.
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM