Eva Viestová Od Vás

USA očami Jožka Joachima 4.časť

Ďalšou zastávkou na ceste smerom k pobrežiu je Long Beach. Neďaleko tejto pláže sa nachádza Aquarium of the Pacific. Je to už z názvu jasné o aký druh zábavy pôjde.

Samozrejme nie je to možno celodenná zástavka ale niekoľko hodín sme sa tam zdržali. Veď pohladiť žraloka, či Mantu Veľkú to sa asi vo vani nepodarí. Zaujali ma tiež morské draky a podobné morské živočíchy, ktoré som ani len nepoznal nie to ešte videl naživo. Vo väčších či menších akváriách môžete pozorovať rozmanité druhy rýb, vidieť ako sa správajú v prítomnosti potápačov alebo pri kŕmení. Je to naozaj zaujímavé.
Pravdepodobne jednou z najvzdialenejších destinácií počas môjho pobytu bolo známe púštne mesto Las Vegas. Jedným dychom musím dodať, že toto mesto je „živé“ len v noci a teda vyraziť na cestu skoro ráno, nemá veľký význam. Cestovali sme preto poobede, aby sme dorazili v správnom čase. Cez Mohavskú púšť je to pekná „štreka“ a pri 50 stupňovej teplote som bol šťastný, že klimatizácia fungovala tak ako mala. Je jasné, že v Las Vegas všetko svieti . Potrebujete tu hlavne pevnú vôľu, a asi radšej prázdnu peňaženku ak nechcete cestou naspať premýšľať o tom ako by sa minuté peniaze dali lepšie využiť. Čo povedať k tomuto mestu. Množstvo kasín, herní, kaplniek kde vás na počkanie zosobášia to iste poznáte aj z televíznej obrazovky.
V noci Las Vegas naozaj láka svojimi svetlami množstvo ľudí. A na svoje si tam prídu aj deti, aj keď sa mi zdalo zvláštne že o 00:30 deti do 10 rokov stále jazdili na horských dráhach a podobne. Ako správny návštevník som si skúsil ako chutí ruleta. Netreba však zabudnúť na to, že kasíno vždy vyhrá.
Okrem tej peknej vysvietenej stránky tam nájdete aj tu horšiu. Na WC odpadkový kontajner na použité ihly, množstvo ľudí ktorí minú za pár minút celé výplaty a to často priamo pred vašimi očami. Aj také veci sa tam dejú a preto keď som odchádzal hovoril som si, stačilo. Cez deň je mesto ako vyľudnené. O 10:00 tam máte problém niekoho stretnúť, z vysvietených budov sa stávajú len obrovské hotely ktoré ako keby nad ránom všetci opustili. No večer sa mesto zase prebudí a svetlá opäť lákajú turistov.

Zdroj info a foto : J. Joachim

Foto USA 4.
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM