Jakub Forgács Správy

V areáli školy v Tornali vyrastá multifunkčné ihrisko: Po dokončení bude slúžiť aj verejnosti

Dobré správy pre Tornalčanov. Nové športovisko nebudú využívať iba žiaci školy. V poobedných hodinách svoje brány otvorí aj verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku V areáli školy v Tornali vyrastá multifunkčné ihrisko: Po dokončení bude slúžiť aj verejnosti
Zdroj: TASR

Multifunkčné ihrisko plánujú v Tornali dokončiť do konca augusta. „Športovisko má slúžiť predovšetkým žiakom, ale v popoludňajších hodinách v rámci myšlienky otvorenej školy aj širokej verejnosti,“ povedal prednosta mestského úradu Lajos Balajti.

Ihrisko stavajú v Tornali na Škultétyho ulici blízko Základnej školy Pavla Jozefa Šafárika. Stavbári už majú hotové základy a podľa plánov by ho mali dokončiť do konca letných prázdnin. „Verejnosti ho chceme do užívania odovzdať 2. septembra na začiatku školského roka. Keďže je v areáli školy, bude určené predovšetkým žiakom. V popoludňajších hodinách ho však budú môcť využívať všetci obyvatelia nášho mesta,“ povedal Balajti.

Podľa projektovej dokumentácie zaplatia za ihrisko 49 000 eur. Časť peňazí vyčlenila samospráva Tornale z vlastných zdrojov, ďalšie prostriedky získali od sponzorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM