Eva Viestová Rôzne

V Hnúšti sa mestskí policajti zameriavajú na zákaz pitia alkoholu mladistvými

Mládež pod vplyvom alkoholu sa z Hnúšte vytráca. Ako pre TASR povedal náčelník tamojšej mestskej polície Milan Migaľa, kontroly robia systematicky a v meste sa im podarilo zaviesť systém, vďaka ktorému spolupracujú aj s prevádzkovateľmi podnikov.

Pod vplyvom alkoholu teraz sporadicky nachytajú len mládež, ktorá v Hnúšti nebýva.
Mesto Hnúšťa je pre mnohých mladých ľudí jediným miestom, kde nájdu zábavu. Na diskotéky tam cestujú ľudia s pomerne veľkej spádovej oblasti.
„Je to dané polohou nášho mesta a možnosťami v okolí. Zabávať sa sem chodia mladí ľudia od Tisovca až po Klenovec. V ich mestách podobné podniky jednoducho nefungujú. Mestskí policajti sa aj preto sústreďujú na zákaz požívania alkoholu mladistvými. Pri neohlásenej kontrole pred niekoľkými dňami sme v noci v podniku našli jedného chlapca a dve dievčatá mladších ako 18 rokov, kde sme zistili, že pili alkohol. Predviedli sme ich do našej kancelárie, kde sme prípady riešili podľa zákona. Pri vyšetrovaní sme zistili, že nebývajú v Hnúšti a alkohol si doniesli sami z domu. V podniku im ho nepredali. Podnikateľom totiž nedávame povolenie na predĺženie prevádzkových hodín počas diskoték paušálne. Vždy o to musia požiadať mestský úrad. Ak by sme zistili, že niekto predal alkohol mladistvým, jednoducho by nedostal povolenie na usporiadanie ďalšej zábavy,“ povedal Migaľa.

Zdroj info : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM