Rôzne

V Jelšave sa môžu tešiť na nové bývanie: Z vojenskej ubytovne vznikli byty

Nové nájomné byty už o pár týždňov privítajú svojich prvých obyvateľov. Vznikli obnovou bývalej vojenskej ubytovne. Rekonštrukcia sa vyšplhala na stovky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku V Jelšave sa môžu tešiť na nové bývanie: Z vojenskej ubytovne vznikli byty
Zdroj: TASR

Ako informoval primátor mesta Milan Kolesár, nové byty plánujú nájomníkom odovzdať začiatkom mája. Rekonštrukcia vojenskej ubytovne v Jelšave stála vyše 700 000 eur a v obnovenej budove sa vytvorili jednoizbové a dvojizbové byty.

Sťahovanie do nových bytov už v máji

Väčšina bytov v zrekonštruovanej ubytovni je už pridelená, ale niekoľko z nich je stále k dispozícii. „Voľné zostávajú ešte tri jednoizbové byty. Uchádzačov o ne síce máme, ale stanovili sme prísnejšie kritériá, čo sa týka príjmu nájomníkov, aby sa nestalo, že sa hneď na začiatku dostaneme do platobnej neschopnosti voči poskytovateľom úveru,“ priblížil situáciu primátor. Ako dodal, väčší dopyt bol po dvojizbových bytoch, tie sú už pridelené všetky.

Nové byty mali pôvodne nájomníkom odovzdať v priebehu apríla, termín sa však trochu posunul, nakoľko sa vyskytol istý problém s pripojením na elektrinu. „Máme jeden starší dokument, ktorý je už po platnosti dvoch rokov voči dodávateľovi energií, takže ho musíme obnoviť v zmysle projektu,“ vysvetlil Kolesár. Táto okolnosť by však nemala odovzdávanie nijako výrazne pozdržať. „Predpokladám, že okolo 1. mája už ľudia budú mať uzatvorené zmluvy a budú sa sťahovať do nových bytov,“ povedal primátor.

Spokojní nájomníci

Budúcim nájomníkom umožnili aj obhliadku ich nového bývania a podľa slov primátora u nich prevládala vysoká spokojnosť s prevedením rekonštrukčných prác. „Myslím, že momentálne v Jelšave ani nemáme inú bytovku, ktorá by bola zrenovovaná na takejto úrovni,“ uzavrel Kolesár.

Nové byty by mali v Jelšave pribudnúť aj v nasledujúcich rokoch, keďže nedávno získala dve prázdne bytovky po profesionálnych vojakoch, ktorí v meste pôsobili v minulosti. Obe si však vyžadujú rekonštrukciu, ku ktorej mesto plánuje pristúpiť najskôr o rok či dva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM