Eva Viestová Krimi

V októbri 7 nehôd v okrese Revúca

V období od 01. 10. 2011 do 31. 10. 2011 bolo na území okresu Revúca zaevidovaných 7 dopravných nehôd (ďalej len „DN“). Oproti minuloročnému rovnakému obdobiu to bolo o 3 DN menej /10/, ďalej údaj v zátvorkách je za rok 201/. Pri DN nebola žiadna oso

Príčiny DN v sledovanom období 2011 bola nedovolená rýchlosť jazdy pri 2 DN /2/, porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky /0/, pôsobenie zvierat /0/, porušenie povinností vodiča /5/, nesprávne vchádzanie na cestu /0/, porušenie osobitných ustanovení o chodcoch /0/ a to po 1 DN. Čo sa týka výskytu DN, došlo k nim najčastejšie v dobe medzi 12.00 – 16.00 hod a to 3 DN, čo sa týka dní, došlo k nim v sledovanom období r. 2011 najčastejšie vo štvrtok a pondelok a to 2 DN.

Požitie alkoholu nebolo zistené ani pri jednej DN /3/.

Vybrané DN

** 1/**
Dňa 17. 10. 2011 v čase o 09.30 hod. došlo na križovatke miestnych komunikácií na uliciach Komenského, Gen. Viesta a Fraňa Kráľa v meste Revúca k dopravnej nehode, kedy 55 – ročný chodec pri prechádzaní cez cestu spoza stojaceho traktora na ulici Komenského sa nepresvedčil, či tak môže urobiť bez toho, aby ohrozil seba resp. ostatných účastníkov cestnej premávky, pričom dolnou končatinou narazil do pravého boku osobného motorového vozidla, ktoré obchádzalo stojaci traktor zľava smerom ku hlavnej ceste na ulici M.R. Štefánika. Pri DN došlo ku ťažkému zraneniu chodca. Alkohol u oboch účastníkov zistený nebol.

2/
Dňa 23. 10. 2011 v čase o 17.35 h došlo na regionálnej ceste II. triedy číslo 531 medzi Muráňom a Tisovcom k dopravnej nehode, zo zavinenia ktorej je podozrivý 19 – ročný vodič osobného motorového vozidla, ktorý toto viedol po spomínanej ceste v smere od obce Muráň na Tisovec, pričom na rovnom úseku uvedenej cesty po výjazde z ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe mokrej vozovky, následkom čoho vošiel do pravej priekopy, kde sa vozidlo niekoľkokrát prevrátilo na strechu. DN bez alkoholu.

Zdroj info : pplk. Ing. Marian Krnáč
Vedúci ODI

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM