Jakub Forgács Správy

V Revúcej platí výstraha 2. stupňa. Teploty budú atakovať tropických 36 °C!

Hoci máme leto, na okres Revúca majú udrieť horúčavy na hranici znesiteľnosti. Meteorológovia dokonca vydali výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami. Kedy treba obzvlášť zvýšiť opatrnosť?

Ilustračný obrázok k článku V Revúcej platí výstraha 2. stupňa. Teploty budú atakovať tropických 36 °C!
Zdroj: TASR

Pokiaľ v najbližších hodinách plánujete aktivity vonku či priamo na slnku, dajte si bacha! „V okrese Revúca sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C,“ píše sa na webe Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ).

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uvádzajú ďalej meteorológovia.

Pre okres Revúca je preto vydaná výstraha dokonca až 2. stupňa pred vysokými teplotami v utorok 12. júla od 13:00 do 18:00 hod. Horúčavy nás však majú potrápiť už deň predtým. V pondelok od 13:00 do 18-tej hodiny platí podľa SHMÚ v našom okrese výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami, ktoré môžu miestami dosahovať 33 – 34 °C.

Čítajte tiež:

POTULKY PO SLOVENSKU: Zachráňte hrady a kláštory! Osem miest, ktoré potrebujú vašu pomoc

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM