Katarína Oravská Rôzne

V Revúcej sa uskutočnil nevšedný jarmok: Z nepotrebných vecí vkusné dekorácie!

Na prvý pohľad nepotrebné veci nepatria len do koša. Mnohokrát sa dajú ešte zmysluplne využiť. V Revúcej sa uskutočnil nevšedný jarmok, ktorý vás o tom presvedčil.

Ilustračný obrázok k článku V Revúcej sa uskutočnil nevšedný jarmok: Z nepotrebných vecí vkusné dekorácie!
Zdroj: Dnes24.sk

Predposledný aprílový týždeň sa žiaci v Základnej škole na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej už tradične venujú viac ako inokedy rôznym environmentálnym aktivitám. Tentoraz sa niesol v znamení farieb, ktoré symbolizovali Slnko, stromy, oblohu, vzduch a sopečnú činnosť.

Farby zeme na oblečení

Žiaci a pedagógovia si tak postupne od pondelka do piatku obliekali žlté, zelené, modré, biele a červené oblečenie, aby tak symbolicky vyjadrili, že im záleží na zachovaní prírodných hodnôt našej planéty.

„Každé ráno sa začínalo rozhlasovou reláciou, v ktorej sa žiaci mohli dozvedieť rôzne prírodopisné fakty a zaujímavosti a sami počas celého týždňa spracúvali naštudované environmentálne informácie do projektových prác,“ opísala riaditeľka školy Monika Galovičová.

Ekojarmok

Vyvrcholením Týždňa pre Zem bol tradičný Ekojarmok. „Žiaci, učitelia a naši hostia tu predviedli, ako sa z nepotrebných a použitých vecí dajú vytvoriť vkusné dekoratívne a úžitkové predmety, čím sa naše životné prostredie odbremení od množstva odpadu,“ opísala Galovičová.

Návštevníci Ekojarmoku sa tiež oboznámili s procesom recyklácie papiera. Mnohých zaujalo, čo všetko poskytujú prírodné včelie produkty. Členovia žiackej cestovnej kancelárie zase oboznamovali návštevníkov s prírodnými krásami Muránskej planiny.

„Aby však nezostalo iba pri teórii, žiaci druhého stupňa sa aktívne zúčastnili čistenia brehov rieky Zdychavky a širšieho okolia školy.

V aktivitách pokračujú

Keďže apríl je vyhlásený za mesiac lesov, pokračujú v environmentálnych aktivitách. V týchto dňoch prebieha veľká súťaž o najlepšiu triedu v zbere papiera.

„Tvorivými a súťažnými aktivitami sa snažíme viesť našu mladú generáciu k uvedomeniu si potreby ochrany a šetrenia prírodného prostredia,“ dodala riaditeľka revúckej základnej školy.

Foto: ZŠ, Hviezdoslavova, Revúca

V Revúcej sa uskutočnil nevšedný jarmok
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM