Jakub Forgács Správy

V Revúcej sú zatopené desiatky ulíc. V meste vyhlásili 3. povodňový stupeň!

Hrozivá situácia nastala v našom meste po prívalovom daždi. Pod vodou sú cesty aj pivnice. Čítajte aktuálne INFO z Revúcej

Ilustračný obrázok k článku V Revúcej sú zatopené desiatky ulíc. V meste vyhlásili 3. povodňový stupeň!
Zdroj: TASR

Prívalový dážď v piatok podvečer zaplavil v Revúcej v Banskobystrickom kraji niekoľko mestských ulíc a suterénov domov, z ktorých momentálne hasiči odčerpávajú vodu. Naďalej neprejazdná zostáva cesta smerom do Mokrej Lúky.

„Po prudkom prívalom daždi je v meste Revúca vyhlásený III. povodňový stupeň, zatopených je 25 ulíc, na likvidáciu je nasadených 15 kusov hasičskej techniky s 38 príslušníkmi. Nasadených je aj deväť dobrovoľných hasičských zborov obcí,“ informoval o 21:00 h Ľuboš Virguľa, vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v piatok v súvislosti so silnými búrkami spojenými s krúpami pre okres Revúca III. výstražný stupeň. Počas intenzívnych búrok spadlo v meste a jeho okolí viac ako 130 litrov zrážok na štvorcový meter. V meste okrem toho padali aj krúpy s priemerom dva centimetre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM