Peter Klimant Rôzne

V Revúcej vytvorili symbol týkajúci sa AIDS: Živá stužka na školskom dvore!

Na revúckej základnej škole sa diali opäť pozornosť pútajúce veci. Malí Revúčania si tam pripomenuli Svetový deň boja proti AIDS. Na školskom dvore vytvorili "živú" červenú stužku, ktorá je symbolom boja proti tejto zákernej chorobe.

Ilustračný obrázok k článku V Revúcej vytvorili symbol týkajúci sa AIDS: Živá stužka na školskom dvore!
Zdroj: Dnes24.sk

Školáci zo základky Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa zúčastnili a aktívne podieľali na ôsmom ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky. Deviataci a ôsmaci si prezreli film „Príbehy Anjelov“, cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS.

Žiaci druhého stupňa vypracovali aj niekoľko pekných projektov na tému HIV/AIDS, z ktorých tie najkrajšie sa dostali na nástenku venovanú kampani Červené stužky. Vyvrcholením celej akcii u Zocháčov bolo vytvorenie „živej“ červenej stužky na školskom dvore, ktorá je symbol boja proti AIDS. Revúcka základná škola tak zviditeľnila 1. december – Svetový deň boja proti AIDS.

Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV alebo AIDS. Červená stužka je aj značkou pre upevňovanie povedomia o HIV a AIDS medzi ľuďmi. Počas 1.decembra Medzinárodného dňa HIV a AIDS, si ľudia z celého sveta pripínajú túto červenú stužku.

Foto: ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM