Eva Viestová Krimi

Vandalizmus najhrubšieho zrna. Mladíci v Jelšave zničili 15 pomníkov

V pondelok ráno sa naskytol správcovi jelšavského cintorína hrozný pohľad. Pred domom smútku ho čakal neporiadok a ako neskôr zistil na cintoríne ostala doslova spúšť. Povyvracané náhrobky, rozhádzané kvety, porozbíjané vázy a kahance. To je výsledok šesťminútového výčíňania mladých vandalov.

Ilustračný obrázok k článku Vandalizmus najhrubšieho zrna. Mladíci v Jelšave zničili 15 pomníkov
Foto: Eva Viestová

Ako sa vyjadril správca jelšavského cintorína Dušan Gonosz, zničených je 15 hrobových miest. Ihneď po zistení škody nahlásil udalosť polícii.

Podľa našich informácií, na základe kamerového záznamu z kamery umiestnenej na dome smútku išlo o piatich páchateľov pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. Udalosť sa stala v nedeľu medzi 19,00hod a 20,00hod.

Ako informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia ešte v pondelok vypátrala vinníkov.

Tohto skutku sa dopustili traja chlapci z Jelšavy vo veku 11, 13 a 14 rokov, ktorí sa ku skutku priznali. S podozrivými osobami v súčasnosti vykonávame procesné úkony. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin hanobenie miesta posledného odpočinku. „Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky, v prípade obvineného ktorý je mladistvý sa trest znižuje na polovicu“, doplnila Faltániová.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z JELŠAVSKÉHO CINTORÍNA.

JelsavaCintorin
1
Galéria
JelsavaCintorin
26
Galéria
Foto: Eva Viestová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM