Monika Obrtalová Krimi

Včera horelo všetko čo mohlo

Na území Banskobystrického kraja bolo včera zaznamenaných celkovo 11 požiarov, pri ktorých vznikla priama škoda za viac ako 64 tisíc eur. Hasiči zasahovali v Banskej Bystrici, Brezne a Žarnovici.

V skorých ranných hodinách o 01:11 hodine bol ohlásený požiar hospodárskej budovy a rodinného domu v obci Jasenie, okres Brezno. Na miesto požiaru boli vyslaný piati príslušníci HaZZ s dvoma kusmi hasičskej techniky z Hasičskej stanice v Brezne. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar sa rozšíril z hospodárskej budovy aj na strechu rodinného domu. Na základe týchto skutočností boli k požiaru vyslané ešte dve cisternové vozidlá s piatimi príslušníkmi HaZZ z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici a z Hasičskej stanice vo Zvolene. Na mieste požiaru vypomáhali aj členovia obecného hasičského zboru Jasenie. Príslušníci HaZZ zasahovali autonómnych dýchacích prístrojoch, pričom likvidácia požiaru prebiehala za súčasného rozoberania konštrukcie objektov. Pri požiari bol jeden príslušník HaZZ ľahko zranený, pričom bol ošetrený na mieste. Následkom požiaru vznikla majiteľom priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 20 000,– EUR. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Ráno o 6:28 hodine bol ohlásený ďalší požiar na Bystrickej ulici v Žarnovici. K požiaru boli vyslaný traja príslušníci HaZZ s technikou z Hasičskej stanice v Novej Bani a po príchode na miesto udalosti na základe zistených skutočnosti, že sa požiar sadzí v komíne rozšíril aj na krov rodinného domu veliteľ zásahu si vyžiadal vyslanie ďalších troch príslušníkov HaZZ s technikou z Hasičskej stanice v Žiari nad Hronom. Pri zásahu pomáhali aj členovia mestského hasičského zboru Žarnovica. Pri požiari nedošlo k žiadnemu zraneniu alebo usmrteniu osôb. Následkom požiaru vznikla majiteľovi rodinného domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 39833,– EUR. Príčinou vzniku požiaru je pravdepodobne úlet sadzí z komína.

O 7:08 hodine bol na tiesňovú linku ohlásený požiar autodielne v suteréne rodinného domu na Dedinskej ulici v Banskej Bystrici. Pri požiari zasahovalo 8 príslušníkov HaZZ z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici. Pri požiari nebol nikto zranený a došlo k poškodeniu vnútorného vybavenia suterénu rodinného domu a osobného motorového vozidla. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 3 319,– EUR. Na mieste požiaru bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, príčina je v štádiu vyšetrovania.

Zdroj a foto: KR HaZZ v Banskej Bystrici

hasici
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM