Ľubomír Hudačko Krimi

Veľké zatýkanie v Rožňavskom okrese: Zadržaných až 20 ľudí, v akcii 56 policajtov

Veľká policajná akcia v Rožňavskom okrese skončila zadržaním až dvoch desiatok ľudí! Tí pochádzajú z Rožňavy a aj jej okolia.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zatýkanie v Rožňavskom okrese: Zadržaných až 20 ľudí, v akcii 56 policajtov
Zdroj: TASR

Policajti Odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave v spolupráci s policajtmi Odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva PZ Rožňava a Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach vykonali v utorok v skorých ranných hodinách akciu podľa polície zameranú na zadržanie páchateľov pokračovacieho zločinu poisťovacieho podvodu. Akcii predchádzalo niekoľkomesačné operatívne preverovanie a následné vyšetrovanie.

„Výsledkom tejto akcie je zadržaných a predvedených celkovo dvadsať osôb z Rožňavy a okolia, ktorých vyšetrovateľ PZ obvinil zo spáchania celkovo dvadsiatich siedmich dielčích skutkov tohto zločinu. Celkovo spôsobili škodu presahujúcu 37 000 eur,“ povedal hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó.

„Páchatelia pri páchaní tejto trestnej činnosti buď predstierali poistné udalosti, ktoré sa mali stať nehodovým dejom motorových vozidiel, alebo pri poistných udalostiach, ktoré sa reálne stali, dodatočným úmyselným poškodením vozidiel vylákali z viacerých poisťovní poistné plnenie, na ktoré nemali nárok. Na troch hlavných aktérov tohto zločinu vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby,“ dodal policajný hovorca s tým, že zadržané osoby sú v priamom príbuzenskom pomere.

Ostatní 17–ti obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Do akcie bolo zapojených celkovo 16 policajtov kriminálnej polície a 40 policajtov poriadkovej polície.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM