Peter Simon Správy

Veľkonočné trhy v Rožňave v plnom prúde: Tieto stánky, by ste nemali prehliadnuť

Tradičné veľkonočné trhy v Rožňave už odštartovali. My sme ich navštívili tiež a vybrali tri stánky, ktoré by ste nemali prehliadnuť :)

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Rožňave v plnom prúde: Tieto stánky, by ste nemali prehliadnuť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkonočné trhy v Rožňave už návštevníkov lákajú vôňou, pestrými farbami aj rozmanitosťou. Mnohým sa doslova zbiehajú slinky pri všakovakých dobrotách s pestrou paletou chutí – od sladkých, cez slané až po štipľavé.

Tovar ponúka niekoľko desiatok stánkov, ktoré sú rozložené po časti rožňavského námestia. Od remeselníckych výrobkov, až po medovníky, či chutnú medovinu, ktorá v tieto studené dni určite zahreje. Prevláda pravá veľkonočná atmosféra.

Veľkonočné trhy v Rožňave sa uskutočnia v dňoch 20.-21.-22. marca 2018 na Námestí baníkov v Rožňave.

My sme sa vybrali zistiť priamo na miesto, aké stánky sú tento rok pre Rožňavčanov a návštevníkov týchto trhov pripravené. Tu je trio stánkov, ktoré nás zaujali najviac.

Domáce klobásy a údené koleno

Na Námestí baníkov môžu vaše zmysly zlákať rôzne špeciality. Ako sme sa dozvedeli priamo od jedného z predajcov, Rožňavčania majú naozaj maškrtné jazyky. „Tento rok letí všetko. Klobásy, údené mäso, ražniči, jaternice. Avšak špeciálne tie klobásy, keďže sú domáce a veľmi chutné. Okrem toho sa nájde aj cigánska pečienka,“ predstavili nám svoju ponuku predajcovia.

Samozrejme nechýba ani široká paleta medoviny a rôznych alkoholických a nealkoholických nápojov.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Trdelník nesmie chýbať!

K trhom už neodmysliteľne patrí aj vôňa a chuť tradičného trdelníka. V Rožňave si môžete pochutnať na viacerých druhoch. Aké sú tento rok v ponuke už prezrádza predavačka. Na otázku, prečo tak letia sme dostali strohú odpoveď. „Robia sa z lásky, a to je základ celého úspechu. Rožňavčania si môžu vybrať základný, škoricový, vanilkový, čokoládový, kokosový, orechový. Najviac však berú čokoládu a orech,“ prezradila.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Výrobky z medu aj krásne kraslice :)

Na trhoch v Rožňave natrafíte aj na stánok, ktorý ponúka rôzne výrobky z medu a propolisu, ako napríklad sviečky a krásne sošky. Samozrejme na pulte predajcu nechýba ani medovina a široká škála medov.

Okrem toho pri prechádzke po námestí vám do oči udrú aj krásne zdobené kraslice. Tie nájdete v rôznych motívoch aj veľkosti a neodmysliteľne patria k blížiacim sa sviatkom. Okrem kraslíc tu máme aj takéto zaujímavé fľaše. Ľudia si ich berú ako dekoráciu do domu. Sú zdobené výšivkami," doplnila predávajúca.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pozrite si v našej galérii fotky z tohtoročných Veľkonočných trhov v Rožňave.

Obrazom: Veľkonočné trhy v Rožňave
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM