Radka Deckerová Krimi

Požiar pri Betliari: Hasiči v nasadení celú noc, zasiahnutých je najmenej 30 hektárov!

Hasiči dnes už tretí deň bojujú s rozsiahlym lesným požiarom pri obci Betliar (okr. Rožňava).

Ilustračný obrázok k článku Požiar pri Betliari: Hasiči v nasadení celú noc, zasiahnutých je najmenej 30 hektárov!
Foto: Radka Deckerová

Na likvidácii ohňa sa podieľajú desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov, ktorí opäť zasahovali po celú noc. Plocha zasiahnutá požiarom je podľa predpokladov najmenej 30 hektárov.

Počas noci sa situácia stabilizovala, požiar bol pod kontrolou a hasiči postupne likvidovali menšie požiariská. „V plameňoch to nehorí, ale sú pahreby, ktoré treba dohasiť. Veliteľ zásahu zatiaľ nehlásil lokalizáciu požiaru. Je to nebezpečné, lebo ráno, keď sa rozfúka vietor, tak sa to môže opäť rozširovať, preto to strážia a monitorujú,“ uviedol dnes o 6.30 h operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rožňave. Zasiahnutá rozloha dosiahla podľa neho 30 až 40 hektárov, horelo najmä kalamitné drevo a mladina.

Dnes budú opäť pri hasení zasahovať vrtuľníky, jeden z letky ministerstva vnútra z Popradu a ďalší vojenský z Prešova. Nadránom zasahovalo na mieste vyše 50 hasičov vrátane dobrovoľníkov, povolané jednotky s technikou boli aj z Rimavskej Soboty a Revúcej.

Oheň sa rozhorel v utorok pred 14.00 h v oblasti lokality Stádielko vo Volovských vrchoch. Lesné územie patrí pod správu štátneho podniku Lesy SR. Ide o oblasť roky zasiahnutú kalamitou kôrovca, kde postupne dochádzalo k výrubu stromov a výsadbe mladých stromčekov. Na likvidáciu požiaru privolali profesionálnych hasičov z Rožňavy, Košíc, Dobšinej či Popradu, ako aj dobrovoľných hasičov z okolia. Z dôvodu náročnosti terénu bola nasadená letecká technika. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa a bude predmetom vyšetrovania po likvidácii požiaru.

Veľký požiar lesa pri Betliari, zasahuje už aj vrtuľník!
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM