Eva Viestová Iné športy

Veľký úspech florbalistov z Revúcej

Revúcke družstvo predčilo všetky očakávania, ako jediné družstvo totiž suverénne vyhrávalo zápas za zápasom.

Dňa 6.11.2010 sa uskutočnilo prvé kolo florbalovej ligy v Brezne, ktorá bola organizovaná Občianskym Združením Florbalový Klub Brezno v spolupráci s MŠK Brezno. Do celkom prvej sezóny sa prihlásilo 7 družstiev. Ako jediným družstvom okresu Revúca bol Florball team Revúca.
Hralo sa dvakrát každý s každým, čo predstavovalo 14 kôl v základnej časti, následne sa hralo play-off na dva víťazné zápasy systémom, kde víťaz základnej časti postúpil priamo do semifinále proti víťazovi duelu medzi štvrtým a piatym mužstvom po základnej časti.

Na čele florbalového družstva Revúca stál Mgr. Peter Bolaček a hráčmi: Viliam Petalík , Branislav Markuš, Miroslav Repiský, Lukáš Rusňák, Karol Máte, Dušan Keder, Matej Majerčík, Erkin Metohajro, Pavol Fabo, Roman Gažúr, Mikuláš Lóška, Erik Švec, Marián Pašiak a Karol Klimeš.

Revúcke družstvo predčilo všetky očakávania, ako jediné družstvo totiž suverénne vyhrávalo zápas za zápasom. Ich časté tréningy a silná vôľa vyhrať hráčov priniesla svoje ovocie. Najviac bodujúcim hráčom sa podľa štatistík stal Mgr. Peter Bolaček s celkovým počtom 72 bodov, na druhom mieste Viliam Petalík s počtom bodov 60, a na treťom mieste Karol Máte s počtom bodov 55. V prvej desiatke sa umiestnil aj Miroslav Repiský s počtom bodov 34.
Bližšie informácie nájdete na http://www.fbkbrezno.7x.cz/.
Z florbalovej ligy v Brezne si družstvo revúckych florbalistov odnieslo zlato.

Pochváliť ich treba aj za to, že si sami financovali ako športové vybavenie tak aj pravidelné cesty do Brezna. Budúci rok už rozmýšľajú nad vytvorením vlastnej florbalovej ligy v Revúcej.
V prípade záujmu treba kontaktovať Mgr. Petra Bolačeka. Myslím, že my Revúčania môžeme byť na nich viac než hrdí. Zdroj: Z. Klimešová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM