Eva Viestová Rôzne

Veľký úspech učiteľa gymnázia: Ladislav Čajko v Top 5 naj pedagógov Európy a Afriky!

Nórske kráľovstvo je charakteristické aj tým, že významne podporuje rozvoj školstva a inovatívnych nápadov. Určite aj preto sa Konferencia učiteľov program EWB (Entreprise Without Borders) Junior Achievement Young Enterprise ( JA-YE ) konala v Osle, 29. - 30. októbra 2012.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech učiteľa gymnázia: Ladislav Čajko v Top 5 naj pedagógov Európy a Afriky!
Foto: Eva Viestová

Hlavným motívom dvojdňovej konferencie bol rozvoj medzinárodnej spolupráce študentských spoločností, ktoré sú v tomto programe zapojené .

Pracovné semináre boli tiež zamerané na odovzdávanie praktických skúseností s projektami medzinárodných študentských spoločností, skúseností s prípravou a účasťou na medzinárodných veľtrhoch študentských spoločností. Tento rok, na základe pozvania od JA-YE Europe, sa tejto konferencie zúčastnil aj učiteľ aplikovanej ekonómie na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci Ladislav Čajko.

Ako sa vyjadril, bolo to pre neho veľmi inšpiratívne a zaujímavé. „Stretol som sa so 120 učiteľmi z Európy a Afriky, konzultoval som s nimi naše nové pripravované projekty a zámery, ktoré je možné ďalej rozvíjať už aj na základe osobného kontaktu“, povedal Čajko.

Súčasťou konferencie bolo ocenie najlepšieho učiteľa pre rok 2012 – EWB Teacher Award 2012.
Na ocenie boli nominovaní : Roxana Filip z Rumunska, Ladislav Čajko zo Slovenska, Ludmila Ryznuk z Bulharska,
Leif Oedegaard z Nórska a Amanda Chonf z Portugalska.

Toto ocenenie nakoniec získala Ludmila Ryzhuk z Bulharska. Ako doplnil Ladislav Čajko, osobne sa teší z nominácie na toto ocenenie, pretože celkove je v tomto programe zapojených 2 850 učiteľov z Európy a Afriky a byť medzi prvými piatimi je pre neho veľká česť.

Súčasťou mojej prezentácie bolo aj predstavenie nášho filmu, ktorý sme pripravili v školskom roku 2011/12 so študentskou spoločnosťou égalité s názvom “Kick out the difference“. Touto cestou sa informácia o našom filme, našich žiakoch a škole dostala do Nórska, Švédska, Srbska, Talianska, Ugandy, Keňe, Estónka, Lotyšska a Bulharska.

Pozitívne ohlasy boli dôkazom toho, že sme dokázali na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci vytvoriť veľkú vec, ktorá poukazuje na globálny problem migrácie a azylantov a dotýka sa určite každého…

Foto: Ing. Ladislav Čajko, učiteľ aplikovanej ekonómie v Evanjelickom gymnáziu v Tisovci

Konferencia Oslo
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM