Tlačové správy

Viac farieb a obrázkov: Takto sa detská pediatria v Revúcej mení v rozprávku!

Ako v rozprávke sa odteraz budú cítiť deti na pediatrickom oddelení v Nemocnici s poliklinikou v Revúcej. Strohé nemocničné steny oživili farby a v izbách a na chodbách pribudli detské motívy a obrázky.

Ilustračný obrázok k článku Viac farieb a obrázkov: Takto sa detská pediatria v Revúcej mení v rozprávku!
Zdroj: Dnes24.sk

Ide už o tridsiatydruhý spoločný projekt renovácie slovenských nemocníc, na ktorom sa podieľajú občianske združenie Osmijanko a zdravotná poisťovňa Dôvera. V revúckej nemocnici si maliari „posvietili“ na pediatrické a časť novorodeneckého oddelenia, ktoré sa pod ich rukami premenili na farebnú rozprávku. Pre deti tak nemocnica nebude len strašiakom, ale aj prostredím plným podnetov a farieb.

„Aj pre dospelého pacienta je pobyt v nemocnici často stresujúcim zážitkom, nieto ešte pre malých pacientov, ktorí sú tu často bez rodičov a kamarátov. Práve príjemné prostredie ich vie zbaviť úzkosti a strachu, a tak lepšie spolupracujú s lekármi aj sestrami a ľahšie sa zotavujú,“ prezradila Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka Združenia Osmijanko.

Práce v nemocnici bolo viac ako dosť a počas renovácie bolo na oddelení aj rušno. Vymaľovať toľko metrov štvorcových v plnej prevádzke nie je nikdy jednoduché. Maliari si s tým však hravo poradili a za tri týždne stihli vymaľovať izby na novorodeneckom aj pediatrickom oddelení, chodbu, jedáleň, izbu pre sestry, ošetrovne, ambulancie, schodisko aj sprchy.

Dodržaním dobrého zvyku pri slávnostnom otvorení bola aj účasť zdravotných klaunov zo združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Ich zábavné vystúpenie a veselé kostýmy opäť pobavili hospitalizované deti a aspoň na chvíľku im umožnili zabudnúť na to, že nie sú doma so svojimi blízkymi.

„So Združením Osmijanko spolupracujeme už deviaty rok. Za ten čas sme stihli vymaľovať alebo vybudovať návštevnú miestnosť na detských oddeleniach v takmer štvrtine nemocníc na Slovensku. V tejto iniciatíve budeme pokračovať aj naďalej,“ povedal pri slávnostnom odovzdaní Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

V tomto roku je detské oddelenie v nemocnici v Revúcej už tretím vymaľovaným oddelením po Ústrednej nemocnici v Ružomberku a chirurgickom oddelení v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave. V septembri boli slávnostné odovzdané nové návštevné miestnosti na detských oddeleniach v nemocniciach v Rimavskej Sobote a v Spišskej Novej Vsi.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Nemocnica v Revúcej sa zmenila na rozprávku
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM