Eva Viestová Futbal

VIDEO : Seniori na turnaji predviedli parádny futbal

V sobotu dopoludnia sa na ihrisku MFK v Revúcej konal už 40. ročník futbalového turnaja internacionálov o memoriál Jožka Kubajdu a Jožka Buvalu, ktorý usporiadal klub Internacionálov mesta Revúca.

Turnaja sa zúčastnili mužstvá : Magnezit Jelšava, Baník Lubeník, Iskra Revúca, FC Rio Rožňava.

Kúsok z histórie : Jožko Kubajda, ako mimoriadne všestranný športovec sa každoročne zúčastňoval Magnezitiády, ale futbalu zostal vždy verný, ako aj mužstvu Iskra alebo Magnezit Jelšava. V júni 1978 pri majstrovskom zápase s Kežmarkom sa nešťastne zranil a napriek intenzívnej lekárskej starostlivosti dňa 8.9.1978 zomrel. Jožko Buvala bol dobrým futbalistom Slovmagu Lubeník, ale zahynul pri tragickej dopravnej nehode.

Na prvý zápas nastúpili mužstvá Slovmag Lubeník-Magnezit Jelšava ( 4:2). Druhý zápas odohrali Iskra Revúca-FC Rio Rožňava (3:1). V zápase o tretie a štvrté miesto sa stretli mužstvá z Jelšavy a Rožňavy ( 2:4). Finálový zápas odohrali Revúca s Lubeníkom a turnaj vyhral Lubeník 1:0.

Poradie mužstiev:

  1. Slovmag Lubeník
  2. Iskra Revúca
  3. FC Rio Rožňava
  4. Magnezit Jelšava

Najlepším strelcom sa stal Ján Dušák z Rožňavy – strelil 4 góly a najlepším brankárom Dano Maričák zo Slovmagu Lubeník.

Turnaj vyhodnotil Karol Pollák, ktorý poďakoval všetkým všetkým zúčastneným, ako aj sponzorom za účasť. Ceny odovzdal hosť MUDr. Majling, ktorý bol chirurgom v tunajšej nemocnici a zároveň bol zhruba 10 rokov aj klubovým lekárom. Aj po jeho odchode do Hnúšte hráči ostali v jeho starostlivosti.

[color=#ff0000]­[size=15]POZRI­TE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z TURNAJA.[/si­ze][/color]

VIDEO : Seniori na turnaji predviedli parádny futbal
1
Galéria
FutbalSeniori
41
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM