Tomas Gemza Kultúra Kultúra

Vo Zvolene Noc múzeí v dvoch múzeách

Po prvý raz v nových priestoroch na Námestí SNP č. 35 prevedú v sobotu, 14. mája pracovníci Lesníckeho a drevárskeho múzea (LDM) vo Zvolene svojich návštevníkov na podujatí Noc v múzeu.

Aktivity sa budú niesť v znamení medzinárodného roku lesov. Pes – priateľ a pomocník človeka je prvým podujatím, ktoré bude už od 17:00 hod. určené najmä najmenším návštevníkom. Pre deti sú určení aj tvorivé dielne o živote v lese. Zavŕšením detského programu bude autorské čítanie z knihy Zuzany Ozanovej- Triznovej a vystúpenie Bábkového divadla na Rázcestí z Banskej Bystrice s programom Ako sa Otesanček polepšil.
Program pre dospelých začne o 20:30 hod. rozprávaním o vzťahu prírody a kultúry. Záver večera bude patriť vystúpeniu Martina Geišberga, ktorý uvedie program Na Živo(t).
Až do polnoci budú môcť môcť všetci, ktorí do múzeu zavítajú, uvidieť aktuálne výstavy o lesoch. To všetko pri svetle sviečok, lámp a historických svietidiel.
Príležitosť nazrieť do útrob Zvolenského zámku ponúka aj druhá zbierkotvorná kultúrna inštitúcie v meste – Slovenská národná galérie (SNG).
Už po čas dňa ponúkne pre rodiny s deťmi tvorivé ateliéry. Najmenší si môžu vyskúšať prácu s farbami či hlinou. Pre ich rodičov je pripravená prehliadka zámku s rozprávaním o jeho histórii.
Od 10. do 17. hodiny budú mať návštevníci možnosť vystúpiť do zámockej veže a pozrieť si panorámu mesta. Až do polnoci je potom pripravená netradičná prehliadka zámku v programe Návrat do časov kráľovských. Podujatie priblíži kratochvíle uhorských panovníkov na Zvolenskom zámku v 14. storočí.

Zdroj: TASR Foto: ilustračné/Global24

Noc muzei ZV
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM