Marcel Mojžiš Krimi

Vodič s autom vrazil do priekopy a z miesta odišiel: Keď sa vrátil, nafúkal 3 promile!

Okresný dopravný inšpektorát v Revúcej začal v pondelok trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri dychovej skúške sa potvrdil alkohol u dvoch vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Vodič s autom vrazil do priekopy a z miesta odišiel: Keď sa vrátil, nafúkal 3 promile!
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvý vodič ešte v nedeľu v neskorších večerných hodinách, keď viedol po Šafárikovej ulici v Tornali Suzuki Swift, podľa polície zišiel mimo vozovku a následne na to do priekopy a z miesta udalosti odišiel. „Krátko pred polnocou sa na toto miesto vrátil, nakoľko sa snažil vozidlo z priekopy vytlačiť von. Na výzvu policajtov Obvodného oddelenia v Tornali sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota viac ako 3 promile alkoholu v krvi,“ uviedla Petra Vašková z KR PZ v Banskej Bystrici.

K podobnému prípadu došlo aj v pondelok ráno. Pri vykonávaní cestnej kontroly zastavila hliadka v Revúcej 27-ročného vodiča osobného motorového vozidla Mitsubischi. „Hliadkou bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorej výsledok preukázal, že vodič vedie vozidlo pod vplyvom alkoholu. Nameraná hodnota predstavovala prepočte takmer 2 promile alkoholu v krvi,“ povedala Vašková.

Okresný dopravný inšpektorát v Revúcej aj v tomto prípade začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol voči 27-ročnému Revúčanovi obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Obvinenému bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely predbežného zadržania,“ uzavrela Vašková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM