Marcel Páleš Samospráva

Voľby do VÚC: Na juhu stredného Slovenska sa voľby začali bez problémov

Bezproblémový začiatok volieb do Banskobystrického samosprávneho kraja hlásia obvodné volebné komisie na juhu stredného Slovenska. V obvodoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca otvorili všetky volebné miestnosti načas

Ilustračný obrázok k článku Voľby do VÚC: Na juhu stredného Slovenska sa voľby začali bez problémov
Zdroj: TASR

Ako informoval vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy Obvodného úradu v Rimavskej Sobote Zoltán Pósa, zástupcovia štátnej správy pri týchto voľbách majú len pohotovosť a v prípade potreby sú pripravení poskytnúť volebným komisiám asistenciu. Zatiaľ ich o to však nikto nepožiadal.

Podľa predsedu Obvodnej volebnej komisie v Lučenci Jaroslava Juhaniaka sa voľby začali bez komplikácií. „Momentálne sú naši členovia v teréne, aby si sami overili priebeh volieb v niektorých okrskoch. Zatiaľ nemáme hlásené žiadne problémy,“ povedal Juhaniak.

Podobná situácia je aj v Revúcej. „Všetky volebné miestnosti sa otvorili načas, o účasti zatiaľ nemáme podrobnejšie informácie, ale samotný priebeh je bez komplikácií,“ povedala zapisovateľka Obvodnej volebnej komisie v Revúcej Alena Franková.

Nerušený začiatok volieb potvrdila aj Petra Pisárová, zapisovateľka Obvodnej volebnej komisie v Rimavskej Sobote.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM