Eva Viestová Rôzne

VÝLET DO HLAVNÉHO MESTA

Pri rozhodovaní, kam sa vybrať na školský výlet, sme zistili, že mnohí z nás ešte neboli v Bratislave. Povedali sme si preto, že je na čase, aby sme naše hlavné mesto navštívili. Konečne prišiel dlho očakávaný deň, 3.6., keď sme si ráno o 6.oo my, ôs

Cesta bola zdĺhavá a my sme sa tešili na nové zážitky. Bratislava splnila naše očakávania. Vystúpili sme pri novej budove SND a cez nové námestie sme prešli na breh našej najväčšej rieky – Dunaj. Bol nádherný slnečný deň a tak sme sa mohli do sýtosti pokochať malebnosťou prostredia – krásne pestované trávniky, výletné lode, no i monumentálne budovy okolo. Popri Dunaji sme pomaly prešli pod Bratislavský hrad – jednu z dominánt hlavného mesta. Cesta hore bola v horúčave poriadne namáhavá, no výhľad, ktorý sa nám z nádvoria naskytol, stál za to. Hrad je krásny, novozrekonštru­ovaný. Pod hradom sme si prezreli budovu parlamentu. Odtiaľ sme sa presunuli ulicami starej Bratislavy do Starého mesta. Popod Michalskú bránu sme vošli do spleti uličiek s množstvom kaviarničiek a príjemných sedení. Odfotili sme sa pri soche ,,Náciho“ a tiež ,,Čumila“ a dobre sme sa pritom zabavili. Na Hviezdoslavovom námestí sme si prezreli budovu SND aj sochu P. O. Hviezdoslava a osviežili sme sa skvelou zmrzlinou. Videli sme tiež prezidentský palác, kde najmä chlapcov zaujala prezidentská stráž. Potom sme prešli po Novom moste, čo bol tiež pre mnohých veľký zážitok, na druhú stranu Dunaja. Obdivovali sme kaviareň UFO, ktorá sa týči nad mostom a je z nej výhľad na celú Bratislavu. Posedeli sme si v najstaršom bratislavskom parku – Sade Janka Kráľa. Vedľa parku sa nachádza obchodno-zábavné centrum AUPARK, kde nás chytila riadna nákupná horúčka. Nakúpili sme veľa vecí pre seba aj blízkych.
A čo sa nám najviac páčilo? Stretli sme známe osobnosti: Adyho Hajdu, Adelu Banášovú, Moniku Hilmerovú, Alexandra Bártu alias Kordiaka a tiež manželov Feldekovcov. Na chvíľu sme boli súčasťou hlavného mesta. V autobuse sme si potom rozprávali zážitky. Bol to pekný deň v našej metropole. Dokonca sme sa vo veľkomeste ani nestratili.

Zdroj : Annamária Hozová 8.A http://www.zskomre.sk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM