Rôzne

Výročie oslobodenia si v Tornali po ôsmykrát pripomenuli darovaním krvi

Najvzácnejšiu tekutinu prišlo dnes do Tornale darovať vyše štyridsať ľudí. Po ôsmykrát si pripomenuli výročie oslobodenia mesta podujatím Mikulášska kvapka slobody. Ako informoval organizátor podujatia Jozef Pupala, krv napokon mohli odobrať 35 ľuďom, pričom dvaja ju darovali po prvýkrát v živo

Ilustračný obrázok k článku Výročie oslobodenia si v Tornali po ôsmykrát pripomenuli darovaním krvi
Foto: Eva Viestová

Oslobodenie Tornale po druhej svetovej vojne si už po ôsmykrát pripomínajú dobročinným podujatím, pričom do mesta chodia darovať krv aj ľudia z iných častí Slovenska.

„Už to vnímajú ako svoju česť. Napríklad dnes prišiel aj Miroslav Dobias, ktorý ako vojak z povolania slúži v Nitre. V Tornali daroval krv po prvýkrát ešte ako gymnazista spolu so svojimi rodičmi. Mikulášske voľno využila na dobročinný skutok aj študentka z Bratislavy Dominika Lakotová, či študentka z Nitry Nikoleta Kostúrová. Ochotu darovať krv dnes prejavilo až 40 ľudí, ale po vyšetreniach, ktoré sú pred odberom nevyhnutné mohlo darovať krv 35 ľudí,“ povedal Pupala.

Organizátor Mikulášskej kvapky slobody Jozef Pupala daroval sám krv už takmer dvestokrát. Nedávno ho za jeho aktivity vyznamenali aj v poľskom meste Gorlice. „Keďže sa angažujem vo Zväze protifašistických bojovníkov, riadim sa krédom, že krv by mala zachraňovať životy a zo všetkých síl treba zabrániť jej zbytočnému prelievaniu na vojnových poliach,“ dodal organizátor darcovskej akcie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM