Marek Šebeňa Rôzne

Výstavbou mestského bazéna by sa mala zaoberať aj polícia

Spor medzi občanom a samosprávou Tisovca naďalej trvá. Pavel Cibuliak má stále výhrady k údajnému predraženiu výstavby mestského bazéna a plánuje podať trestné oznámenie. Mesto zasa zverejní na internete stavebný a súdno-znalecký posudok.

Cibuliak kritizoval výstavbu mestského bazéna na internetovej stránke mesta. Poslanci sa na to rozhodli reagovať a prijali uznesenie, v ktorom žiadali jeho ospravedlnenie do 6. októbra 2010. Občan to však neurobil a naďalej trvá na svojej kritike. Primátor Tisovca Peter Mináč dal urobiť znalecké posudky, ktoré potvrdili cenu, za ktorú mesto bazén postavilo. Poslanci následne poverili prednostku mestského úradu Zuzanu Kederovú, aby stavebný a súdno-znalecký posudok zverejnila na mestskej internetovej stránke, kde si ich môžu pozrieť všetci.
„Pôjdem na mestský úrad a posudky si prezriem. Nechápem, ako mohli stavební znalci ohodnotiť bazén na 336.000 eur,“ povedal Cibuliak s tým, že plánuje na polícii podať trestné oznámenie na neznámu osobu vo veci nakladanie s verejnými financiami.
Tisovčan ďalej žiada, aby mestskí poslanci stiahli svoje uznesenie. Cibuliak sa domnieva, že výstavba bazéna je predražená a skutočná hodnota bazéna je 99.600 eur. Chce, aby spornú stavbu posúdil nezávislý stavebný znalec.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM