Peter Simon Krimi

FOTO a VIDEO z miesta: Žena podľa svedkov spadla do rozbúreného potoka, stále ju nevedia nájsť

Vo štvrtok v popoludňajších hodinách sa v úseku od obce Štítnik až po Plešivec prečesávalo okolie a rozbúrený potok. Do neho mala podľa svedkov spadnúť staršia žena. Záchranná akcia stále pokračuje aj dnes!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO z miesta: Žena podľa svedkov spadla do rozbúreného potoka, stále ju nevedia nájsť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Staršia žena, ktorá bola na okraji rozbúreného miestneho potoka, sa podľa svedkov v ňom zrazu ocitla a silný prúd ju okamžite unášal. V priebehu minút začala veľká pátracia akcia.

Po našom príchode na miesto udalosti boli v plnom nasadení hasiči aj príslušníci polície a miestni obyvatelia obce Štítnik. Potok sa tiahne od spomínanej obce cez obec Kunová Teplica, Pašková až do Plešivca, kde sa vlieva do rieky Slaná. Jej prúd bol dosť silný nato, aby nezvestnú ženu bez problémov strhol z nôh.

Hľadali až do zotmenia

Hasiči postupne splavovali potok smerom na Plešivec a takto sa snažili nezvestnú osobu nájsť. Z brehu im pomáhali policajti, ktorí prečesávali okolie a na pomoc bol zavolaný aj kynológ s vycvičeným psom. „Potok bol monitorovaný príslušníkmi hasičského a záchranného zboru, ako aj príslušníkmi polície od mosta, kde údajne pani spadla do potoka až po Plešivec. Tam potok monitorovali príslušníci dobrovoľného hasičského zboru,“ povedal veliteľ zásahu Mikuláš Luca z okresného riaditeľstva v Rožňave.

V člne sa nachádzali traja hasiči a jeden príslušník zboru v gumových čižmách prehladával koryto potoka. „Toto pátranie do tejto hodiny nebolo úspešné, nenašli sme nikoho. Zajtra ráno sa bude znova pokračovať v pátraní,“ dodal na záver veliteľ zásahu.

Od piatka rána pátranie pokračuje. Momentálne ku 14:00 hod. " Danú lokalitu od dnešného rána znova prezreli príslušníci HaZZ OR Rožňava ako aj príslušníci polície od Štítnika až po Plešivec a späť. Osoba doposiaľ nájdená nebola," povedal službukonajúci operačný dôstojník Hazz Rožňava.

Aktualizácia zo dňa 16.8. 2014. Okolo 17,25 hodiny sa našlo telo nezvestnej ženy v potoku asi 500 metrov poníže miesta, kde ju naposledy videli pri potoku, do ktorého spadla. Telo našli miestni obyvatelia. Následne ju prišli vybrať hasiči.

Rozsiahla záchranná akcia. Žena spadla do potoka
1
Galéria
Rozsiahla záchranná akcia. Žena spadla do potoka
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM