Katarína Oravská Samospráva

Zamestnanci radnice sa po bolestivom šetrení môžu tešiť: Majú späť pôvodné platy!

Primátor Tisovca Peter Mináč pracuje pre mesto opäť na plný úväzok. V rámci úsporných opatrení v minulom roku samospráva znížila základnú mzdu zamestnancov mestského úradu, aby nemuseli prepúšťať. Tento rok sa situácia dostáva do pôvodného stavu.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci radnice sa po bolestivom šetrení môžu tešiť: Majú späť pôvodné platy!
Zdroj: TASR

Samospráva Tisovca sa v roku 2013 prihlásila k memorandu medzi Združením miest a obcí a vládou Slovenskej republiky. „Nechceli sme prepúšťať, preto sme prešli na zníženie základných platov všetkých našich zamestnancov, aby sme dosiahli dohodnuté 5-percentné zníženie mzdových prostriedkov. Bolo to bolestivé a aby som šiel príkladom, prešiel som pracovať na 8 desatín (0,8) pracovného úväzku. Pripravujeme prerokovanie záverečného účtu mesta, no už teraz sme prešli na pôvodné platy a aj ja som primátorom na plný úväzok. Dúfam, že tento rok sa nám podarí našim ľuďom pridať aj nejaké osobné ohodnotenie, prípadne odmeny,“ povedal Mináč.

Úsporné opatrenia sa v roku 2013 v Tisovci dotkli všetkých mestských investícií. Nevyhnutné opravy robili len z peňazí z rezervného fondu. „Šetrenie štátu určite pomohlo, ale nie je to dlhodobo efektívny nástroj na stabilizáciu pre samosprávy. Tento rok nám už bežia verejné obstarávania tak, aby sme od mája do septembra mohli investovať do opráv mestských komunikácií, chodníkov, ale aj niektorých budov. Čo všetko budeme robiť závisí od výsledku verejného obstarávania, ale aj od záverečného účtu, keď budeme presne vedieť, koľko peňazí máme,“ dodal primátor Tisovca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM