Tlačové správy

Zavadzia vám doma starý spotrebič? Teraz vám ho odvezú ZADARMO

Mnohí z nás už odložili starú pračku či chladničku do pivnice s úmyslom, že ju neskôr odvezú alebo nejako využijú. Nestalo sa tak a zbytočne zaberajú miesto. Teraz vám s ich odvozom môže pomôcť projekt Čistíme Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Zavadzia vám doma starý spotrebič? Teraz vám ho odvezú ZADARMO
Zdroj: Webnoviny.sk

Najväčší slovenský predajca spotrebnej elektroniky NAY Elektrodom v spolupráci so spoločnosťou SEWA počtom členov najväčšou kolektívnou organizáciou, ktorá zabezpečuje ekologický zber a spracovanie elektroodpadu, bezplatne pomôže slovenským domácnostiam s odvozom starých a nepotrebných spotrebičov.

Akcia Čistíme Slovensko začala 7. augusta 2014 a vychádza v ústrety ľuďom, ktorí doma skladujú staré a nepoužívané spotrebiče z dôvodu komplikovaného odvozu či príliš vzdialeného miesta zberu elektroodpadu.

Záujemcovia o odvoz starého spotrebiča môžu nahlásiť takéto spotrebiče na webovej stránke www.cistimeslovensko.sk a spoločnosť NAY a SEWA o celý ďalší priebeh bezplatne postará. NAY a SEWA vynesú vyslúžilé elektrospotrebiče z pivnice, z rodinného domu i bytu, odvezú ich a ekologicky recyklujú. Akcia platí pre celé Slovensko, každé mesto aj dedinu.

Majitelia starých spotrebičov ich môžu nahlasovať do 31. augusta 2014. Následne sa NAY a SEWA s každým záujemcom skontaktujú a s dostatočným predstihom mu oznámia termín odvozu. Zber spotrebičov bude prebiehať od 18. septembra do 15. októbra 2014. Projekt je zameraný na veľké spotrebiče, ich zoznam nájdu záujemcovia na webovej stránke. Typov je desať: chladnička, pračka, sušička, mraznička, umývačka riadu, sporák a rúra na pečenie, elektrický radiátor, klimatizácia, televízor alebo stolový počítač. Ak sa však v domácnosti nájdu aj nefunkčné menšie spotrebiče, odnesú ich spolu s veľkým.

„Vieme, že skladovanie starých spotrebičov je častým problémom slovenských domácností. Odstránenie niektorých spotrebičov s veľkým objemom i hmotnosťou je však náročné, preto by sme v tom radi pomohli. Sme predajca elektrospotrebičov a predajom spotrebičov sa pre nás vzťah s našimi zákazníkmi nekončí. Chceme im pomôcť aj v takýchto záležitostiach,“ vysvetľuje Emil Huraj, marketingový riaditeľ spoločnosti NAY. Ako ďalej dodáva, NAY a SEWA pomôžu nielen pri ich odvoze, ale zároveň zabezpečiarecy­kláciu elektroodpadu podľa slovenskej a európskej legislatívy. „Spoločnosť SEWA sa dlhodobo snaží, aby ľudia aj firmy na Slovensku zaobchádzali s odpadom ekologicky, preto sa radi podieľame na projekte, ktorý pomôže ekologickému nakladaniu s odpadom namiesto jeho skladovania v domácnostiach,“ pripomína Jozef Kozák, výkonný riaditeľ SEWA.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM