Jakub Forgács Správy

Železnice vyhlásili súťaž na nové vlaky za 77 miliónov €: Budú jazdiť v Banskobystrickom kraji

Správa, ktorá cestujúcich na železnici určite poteší. Železnice vyhlásili súťaž na nové vlaky za 77 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). A tie by mali jazdiť po Banskobystrickom kraji!

Ilustračný obrázok k článku Železnice vyhlásili súťaž na nové vlaky za 77 miliónov €: Budú jazdiť v Banskobystrickom kraji
Zdroj: TASR

Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) hľadá dodávateľa nových dieselmotorových vlakov, ktoré by mali jazdiť po tratiach v Banskobystrickom kraji. Cenu za ich dodávku odhadujú železničiari vo výške 77 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Aké vlaky chcú nakúpiť?

ZSSK chce nakúpiť sedem jednotiek minimálne so 160 miestami na sedenie a jednu najmenej so 110 sedadlami. V rámci zákazky je aj možnosť uplatnenia si opcie na ďalších 13 jednotiek minimálne so 110 miestami na sedenie.

Podľa predpokladov železničiarov by sa mali nové vlaky dodávať v období od septembra 2017 až do júna 2019. „Nasadzovanie do prevádzky bude prebiehať plynule v nadväznosti na dodávky,“ uviedla hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Ekonomicky najvýhodnejšia ponuka

Kritériom pre výber víťaza bude v tendri ekonomicky najvýhodnejšia ponuka. V rámci nej budú železničiari posudzovať predovšetkým celkovú cenu za dodanie nových vlakov, ako aj počet miest na sedenie či rozstup sedadiel orientovaných oproti sebe, alebo najnižšie priemerné náklady na prevádzku a údržbu.

V súťaži sa použije elektronická aukcia a zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 11. januára 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM