Eva Viestová Rôzne

Žiaci to všetkým ukázali. Zlikvidovali 200 kg odpadu!

S heslom:” Za čistejšiu Revúcu” sa sprievod detí zo Základnej školy I.B. Zocha vydal na cestu s odhodlaním skrášliť si nielen okolie školy, ale nezabudli ani na niektoré miesta v meste...

Včera si učitelia a žiaci ZŠ I.B.Zocha už tradične pripomenuli Deň Zeme a vrámci tohto dňa zrealizovali množstvo podujatí.

Okrem vytvorenia záhrady priateľstva a radosti, kvapiek nádeje pre modrú planétu, vysadenia stromov v centrálnej zóne školy bol zaujímavý aj sprievod všetkých žiakov do centra mesta s heslom:” Za čistejšiu Revúcu”. Deti sa s chuťou pustili do úpravy areálu školy i upratovania centra mesta.

[blockquote]Zas­távkami boli tieto miesta: park pred MsDK, Drevená dedinka, detské ihriská na Sládkovičovej ulici, areál materskej školy na Sládkovičovej ulici, park na Sídlisku III a ešte mnoho iných flekov a zákutí Revúcej.[/bloc­kquote] [color=#3300ff]­Výsledkom bolo 30 plných vriec komunálneho odpadu s hmotnosťou viac ako 200 kilogramov­.[/color]

**Záhrada priateľstva a radosti : ** Žiaci a učitelia 7. a 8. ročníka vytvorili v chodbových priestoroch školy symbolický strom a vôkol neho nádherné pestrofarebné kvety, ktoré predstavujú vzájomnú súdržnosť učiteľov a žiakov, čím preniesli kus krásnej rozkvitnutej prírody dovnútra našej školy.

Výsadba zelene: Žiaci školy a zamestnanci podniku Lesy SR, a.s. v rámci programu „ Zelená škola “ vysádzajú rôzne druhy drevín, ktorými skrášľujú areál školy.

**Kvapky nádeje pre modrú planétu: ** 3. a 5. ročník sa zameral na zhotovenie papierových kvapiek, na ktoré nakreslili malé obrázky s environmentálnou tematikou. Učitelia a žiaci týmito kvapkami vyzdobili chodbové priestory, žiaci 5. ročníka kvapky pripevnili na dáždniky a takto prešli centrom mesta, čím pripomenuli Deň Zeme širokej verejnosti.

Úprava areálu školy: Žiaci najnižších ročníkov upravovali školský dvor, veď o chvíľu na ňom už budú tráviť veľké prestávky. Žiaci 8. a 9. ročníka sa zamerali na úpravu školského ihriska v areáli našej školy, ktoré sa pod ich šikovnými rukami zmenilo na nepoznanie.

[color=#cc3300]­Vedenie školy chce týmto poďakovať učiteľom a žiakom za ich účasť a prejavený záujem na tomto podujatí a dúfame, že aj budúci rok vás stretneme v takom veľkom počte a opäť urobíme Revúcu o čosi krajšou.[/color]

zdroj foto : ZŠ I.B. Zocha

Den zeme Zocha
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM