Eva Viestová Rôzne

Živá reťaz v Revúcej: Ľudí zviazali topánkovými šnúrkami!

Tak toto sa len tak nevidí! Obyvatelia Revúcej boli v týchto dňoch svedkami naozaj netradičného úkazu. Priamo v meste mali možnosť spozorovať zvláštnu živú reťaz. Tá bola zložená z ľudí a merala až 65 metrov. Navzájom boli pritom zviazaní šnúrkami od

Hnutie kresťanských spoločenstiev detí (eRko) vyhlásilo v tomto roku 12. ročník kampane Vypni telku, zapni seba! s heslom Obujme sa do života. Od pondelka 28.5. do nedele 3.6. bude približne 6 000 deti a dospelých sústrediť svoj voľný čas na hry, šport, tvorivosť a vzájomné vzťahy.

Do tejto kampane sa znova prihlásila aj Katolícka materská škola Svätej Rodiny v Revúcej. Celý týždeň budú škôlkari plniť pod dohľadom detektíva rôzne hry, úlohy, tvoriť, zabávať sa aj spoločne s našimi rodičmi, budeme postupne vracať do života rôzne druhy topánok, ktoré sa vytratili, keď ľudia trávili čas pred TV, počítačmi.

[color=#3333ff]Deti si svoj záväzok obmedziť čas pred obrazovkou pripomínajú nosením farebných nepremokavých náramkov. Pomocou nich môžu pozvať k účasti v kampani aj svojich rodičov a príbuzných. Dvanásty ročník sprevádzajú aj sprievodné akcie. Výzvou Obujme sa do života motivujú organizátori miestnych dobrovoľníkov, aby na námestí vytvorili a odfotili čo najdlhšiu reťaz ľudí, ktorí sympatizujú s myšlienkou kampane. My sme sa túto reťaz pokúsili vytvoriť v stredu 30.5.2012 dopo­ludnia na námestí pred Kohútom. [/color]

Za pomoci detí zo ZŠ I. B. Zoch a náhodných okoloidúcich sa nám podarilo vytvoriť 65 metrov dlhú živú reťaz ľudí, ktorí boli navzájom zviazaní šnúrkami od topánok, reťaz ľudí ktorí sa obuli do života a chcú kráčať spolu.

info : MŠ Sv.rodiny Revúca

Živá reťaz v Revúcej: Ľudí zviazali topánkovými šnúrkami!
1
Galéria
Ludska retaz
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM