Jakub Forgács Samospráva

Známi funkcionári zverejnili majetkové pomery: K akým príjmom sa priznali Kotleba či Eva Cireňová?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2013. Iba niektorí z nich však zverejnili svoje celkové príjmy. Pozrite, čo všetko priznali.

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba pracoval v roku 2013 aj ako prevádzkár v banskobystrickom podniku. Priznal príjmy z výkonu verejného funkcionára vo výške 1 217,75 eur a príjem z iných zamestnaní 244,62 eur. Patrí mu tiež podiel (48/180) na pozemku v Krásnohorskom Podhradí.

Okres zastupujú traja poslanci

Eva Cireňová okrem práce v zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja vykonávala v roku 2013 aj funkciu primátorky Revúcej. Z výkonu verejného funkcionára priznala príjem 5 945,53 eur a ďalších 32 492,38 zarobila výkonom iných funkcií alebo zamestnaní.

V zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja poslancuje aj Július Laššan. Ten priznal, že v uplynulom roku bol aj starostom obce Mokrá Lúka a členom dozornej rady v jednej spoločnosti. Okrem toho bol členom v dvoch orgánoch územnej samosprávy a v jednom z nich aj členom rady. Podľa jeho priznania zarobil z výkonu funkcie verejného funkcionára 178,40 eur a z iných funkcií alebo zamestnaní 36 363 eur. Patrili mu tiež zastavané plochy a nádvoria, orná pôda, pozemky, rodinný dom a dve hospodárske budovy. Bol tiež majiteľom osobného auta a peňažných úspor.

Krajský poslanec Ján Šeševička v roku 2013 pracoval aj ako úradný veterinárny lekár a poslanec v obci Revúcka Lehota. Priznal polovičné podiely na pozemku s domom, garážou, ostatnými stavbami, dvorom, záhradou v Revúckej Lehote, ale tiež na pozemkoch a ornej pôde v Revúckej Lehote, Mokrej Lúke, Jelšave a Chyžnom. Vlastnil tiež osobné auto a účet v banke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM