Jaroslav Múdry Rôzne

ZOO odštartovala sezónu. Tešte sa aj na exotické ovce!

V spišskonovoveskej ZOO dnes slávnostne odštartovali novú letnú sezónu. ZOO má pripravených pre návštevníkov viacero lákadiel a noviniek.

Letná sezóna v spišskonovoveskej ZOO potrvá až do 20. októbra. Pracovníci ZOO prepravili pre svojich návštevníkov na leto niekoľko noviniek. //„Návštevníci ZOO sa môžu tešiť okrem pôvodného areálu aj na novo otvorený pavilón Aquatera, kde budú môcť vidieť rôzne druhy morských i sladkovodných rýb, krokodíly, rôzne druhy plazov, ďalšie teráriové zvieratá, rôzne žabky, pavúky, škorpióny,“ //konkretizoval zoológ ZOO Spišská Nová Ves Róbert Korkoš.

Nový pavilón otvoria 1. mája Tento pavilón oficiálne otvoria 1. mája a bude prístupný celoročne, teda aj v zimných mesiacoch. V ZOO majú aj niekoľko nových prírastkov. „Máme tu napr. exotické ovce, maďarské plemeno racku hortobágy, máme nový pár pavučiakov stredoamerických, to sú opice. Tohto roku sa nám podarilo odchovať kenguru červenokrkú, kozu kamerunskú, muflóna, pony shetlandský má taktiež prírastok, podobne ako aj kapibara močiarna,“ //doplnil Korkoš. Počas roka očakávajú v ZOO aj ďalšie prírastky, a to od exotického vtáctva a lamy. Podľa Korkoša deti najviac zaujíma živý kontakt so zvieratami a najradšej teda chodia do kontaktnej zoologickej záhrady, kde si môžu nakŕmiť a pohladkať kozy kamerunské. //„Sú veľmi prítulné a sú zvyknuté na kontakt s deťmi,“ ubezpečil.

Do ZOO prišlo 84 000 ľudí Návštevníci môžu využiť aj novootvorenú cukráreň a zooshop, ktoré boli vybudované v rámci nového pavilónu Aquatera. Ceny vstupného sa oproti minulému roku nezmenili. Počas minulej letnej sezóny ZOO v Spišskej Novej Vsi navštívilo cca 84.000 návštev­níkov, čo je oproti predošlému roku o 10.000 viac.

Spišská24/TASR

ZOO
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM