Volejbal

ZOSTRIH: Revúckym volejbalistom nestačili sily na Zvolen, zahral si aj 15-ročný chlapec

Tohtoročné prvé domáce zápasy napriek sneženiu prilákali v Revúcej dosť divákov do haly SOŠ. V zostave došlo tesne pred zápasom k vynúteným zmenám. Najskôr nemohli pricestovať dvaja hráči domácich z Brezna a pre bolesti nohy nemohol nastúpiť ani najskúsenejší hráč, Dušan Belica.

Ilustračný obrázok k článku ZOSTRIH: Revúckym volejbalistom nestačili sily na Zvolen, zahral si aj 15-ročný chlapec
Foto: Eva Viestová

Práve tieto zmeny sa ukázali v zlomových chvíľach zápasov za rozhodujúce.

Prvý zápas v réžii Zvolenčanov

„Na zápas sme museli postaviť našich mladých hráčov. Na poste libera hral 15-ročný chlapec, na smečiarskych postoch 18, 19 a 23-ročný a na bloku 21-ročný hráč,“ povedal Maroš Kumi, športový riaditeľ AVK Magnezit Revúca.

Celý prvý zápas Revúčania držali krok do stavu 17, ale potom sa ukázali herné skúsenosti Zvolenčanov. V ich farbách hrali bývalí reprezentanti a extraligoví hráči. Napriek snahe, Revúčania strácali dôležité body a volejbalisti spod Pustého hradu vyhrali 3:0 v koncovkách setov.

V druhom zápase sa Revúčnia „nakopli“

Druhý zápas bol úplne iný. „Zatlačili sme súpera servisom a zrýchlili sme hru. Rozohrali sme naše signály a Zvolenčania zrazu nevedeli, ako proti nám hrať. Dva sety boli úplne v našej réžii a súperovi nepomáhali ani striedania počas zápasov. V treťom sete znova došlo ku zvratu, kde sa pár loptami nakopli Zvolenčania. Nevedeli sme zložiť lopty a my sme znervózneli,“ komentoval Maroš Kumi.

Revúcej nevychádzalo podanie, útoky často skončili mimo ihriska. Zápas vyvrcholil tajbrejkom, kde Revúčania najskôr prehrávali. Stav sa však vyrovnal na 14:14. Nakoniec domáci prehrali set 18:16 napriek obrovskej podpore divákov.

AVK Magnezit Revúca : MVK Lokomotíva Zvolen

0:3 a 2:3

POZRITE SI FOTO A ZOSTRIH Z PRVÉHO ZÁPASU.

AVK Magnezit Revúca-MVK Lokomotíva Zvolen
1
Galéria
AVK Magnezit Revúca-MVK Lokomotíva Zvolen, 25.1.2014
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM