Eva Viestová Krimi

Agresívny pitbul čaká na svoj osud v útulku

Bojový pes, ktorý v Revúcej pohrýzol 19. novembra dvoch ľudí je stále v útulku v Revúcej. Polícia prípad preveruje ako priestupok proti poriadku. Ako dnes povedal jeden z poškodených, dôchodca Ján Širila, poranený členok ho stále veľmi bolí.

Ilustračný obrázok k článku Agresívny pitbul čaká na svoj osud v útulku
Zdroj: Webnoviny.sk

Tento prípad však podľa neho nie je prvý. Údajne pes napadol už ďalších šesť ľudí, no nikto to doteraz neohlásil. Podľa Jána Širilu ho v pondelok napadli dva bojové psy, keď na bicykli prechádzal po Jesenského ulici. „Osobne majiteľku psov nepoznám. Viem, že ona ani nebýva v tom dome, kde ich chová. Stará sa o ne jej sused. Ja som okolo domu prechádzal vo chvíli, keď dotyčný sused prichádzal domov a otvoril bránu. Oba psy vyskočili na cestu a jeden sa mi zahryzol do členka. Ďalší pán sa mi snažil pomôcť a jeho pohrýzli do kolena. Psov nikto nevedel zvládnuť, dokonca aj záchranári sa pred nimi museli ukrývať v sanitke, keď ma prišli ošetriť. Bývam na tejto ulici a toto nie je prvý prípad. Podľa mojich informácii som siedmy v poradí, koho pes napadol,“ povedal Širila.

Počas incidentu celú ulicu zabezpečili mestskí policajti. Ľuďom vysvetľovali, že kým psov nechytia, nemôžu sa po ulici prechádzať, aby nedošlo k ďalšiemu zraneniu. „Polícia v Revúcej prípad vyšetruje, rieši ho ako priestupok proti poriadku. Vyšetrujeme iba incident, ktorý sa stal v pondelok 19. novembra. Iné prípady napadnutia týmto psom sme nemali ohlásené,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jana Vrbická.

Oboch poranených pohrýzol iba jeden pes. Agresívnu fenu pitbula previezli do koterca v útulku v Revúcej. „Neviem, aký bude ďalší osud tohto psíka. Je veľmi agresívny a útočí aj na nás. Máme problém sa o neho aj postarať. Problém však určite nie je v samotnom psovi. Sú ľudia, ktorí tieto zvieratá úmyselne vedú k agresii a to potom spôsobuje problémy. Teraz čakáme na rozhodnutie polície, ako sa problém s agresívnou fenou bude riešiť,“ dodala prevádzkovateľka útulku v Revúcej Kvetoslava Slaná.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM