Správy

Ako to vyzerá s chorými v Banskobystrickom kraji? Toto hovoria aktuálne čísla

Aj napriek nestálemu počasiu počet respiračných ochorení poklesol. Lekári však evidovali štvornásobne vyšší počet chorých na chrípku a chrípke podobných ochorení.

Ilustračný obrázok k článku Ako to vyzerá s chorými v Banskobystrickom kraji? Toto hovoria aktuálne čísla
Zdroj: TASR

Aj napriek meniacemu sa počasiu a výkyvom denných i nočných teplôt hlásia epidemiológovia z Banskobystrického kraja pokles respiračných ochorení. V porovnaní s 21. týždňom evidovali v tomto týždni pokles akútnych respiračných ochorení (ARO) o 11 percent. Na základe hlásenia lekárov tiež evidovali štvornásobne vyšší počet chorých na chrípku a chrípke podobných ochorení (CHPO).

Celkovo v kraji v tomto týždni lekári nahlásili 691 chorých na akútne respiračné ochorenia, čo je chorobnosť 228 osôb na 100.000 obyvateľov v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto týždni.

„V prípade CHPO počet chorých v kraji z minulotýždňových štyroch stúpol v práve končiacom týždni na 17,“ informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Dodala, že najviac chorých na chrípku a to 12, je v okrese Poltár. „V korelácii s absolútnym počtom chorých je to vlastne zanedbateľná chorobnosť, len 5,61 osôb na 100 000 obyvateľov v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto týždni,“ podotkla. Najviac chorých na ARO je aktuálne v okresoch Lučenec, Zvolen a Žiar nad Hronom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM