Aktualizované Jakub Forgács Správy Samospráva

Konečne sme sa dočkali: Kotleba oznámil, kedy a kde odovzdá úrad Lunterovi

Už je známe, kde dosluhujúci šéf kraja Marian Kotleba odovzdá úrad zvolenému predsedovi BBSK Jánovi Lunterovi. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Konečne sme sa dočkali: Kotleba oznámil, kedy a kde odovzdá úrad Lunterovi
Zdroj: TASR

Ustanovujúce zasadnutie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), kde dosluhujúci šéf kraja Marian Kotleba odovzdá úrad zvolenému predsedovi BBSK Jánovi Lunterovi, sa uskutoční 4. decembra o 15:00 v župnom dome v Rimavskej Sobote. Informoval o tom Kotleba vo štvrtok na tlačovej besede v Banskej Bystrici.

„Neviem, kde sa berú a odkiaľ sa šíria dezinformácie, že nechcem odovzdať úrad novozvolenému predsedovi, je to pre mňa nevysvetliteľné a nepochopiteľné. Všetko prebehne v súlade so zákonom o samosprávnych krajoch. Litera zákona bude naplnená, pozvánky odídu ešte dnes,“ konštatoval Kotleba.

Či sa ešte predtým stretne s Lunterom, nevedel povedať. „Nemám prečo iniciovať také stretnutie. Je pravdou, že pán Lunter raz volal mojej sekretárke, že má záujem o stretnutie so mnou. Bol som vtedy mimo. Mal sa ozvať o dva–tri dni s tým, že dohodneme termín, ale viac sa neozval,“ povedal dosluhujúci šéf kraja.

Na otázku, prečo na ustanovujúce zasadnutie nového krajského parlamentu vybral práve Rimavskú Sobotu, keďže tieto slávnostné akty sa doteraz konali v Banskej Bystrici, reagoval: „Je to v súlade so zákonom. Hlavným dôvodom však je, že v Banskej Bystrici nemáme k dispozícii, nazvem to, veľkolepú sálu pre takú akciu. Zasadačka župného domu je veľmi pekný priestor použiteľný na výnimočné príležitosti. Ja som funkciu preberal na banskobystrickom obvodnom úrade a nebolo to nič extra.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM