Eva Viestová Rôzne

Ani zima ich neodradila

V sobotu 4.2. sa revúckom ľade stretli hokejoví nadšenci, amatéri - Lietajúce kone Prešov, CCCP Poprad, SK Medvědi Rýmařov z Moravy a domáci Magnezit. V nepríjemnom chladnom, veternom počasí si zmerali sily v súbojoch každého s každým.

V úvodnom stretnutí domácich s hosťami z moravského mestečka Rýmařov sa ujali vedenia hostia a po vcelku vyrovnanom priebehu sa rozhodlo až v posledných sekundách, keď Revúčania dosiahli rozhodujúci gól. ** Revúca-Rýmařov 3:2 (Škorňa 2, Papcun)**.

V nasledujúcom "Lietajúce kone"Prešov preleteli cez CCCP Poprad, ktorých zaskočili kombinačnou hrou a efektívne zakončovali. ** Prešov – Poprad 8:0.** Aj v druhom svojom vystúpení Medvede z Rýmařova hrali vyrovnanú partiu, tentokrát s Popradom, avšak v závere dvakrát inkasovali a nebodovali. **Poprad – Rýmařov 5:3. **

V stretnutí Revúcej a Prešova sa ujali vedenia hostia, domáci dvoma rýchlymi gólmi otočili skóre, hostia vyrovnali a na tretí gól Revúčanom sa im, žiaľ pre nás, podarilo pred koncom vyrovnať na konečný stav – remízu. ** Revúca – Prešov 3 : 3.(Hutka N.,Prtko,Keder).** V samostatných nájazdoch, ako pomocné kritérium boli šťastnejší Prešovčania.

Zostávajúce dve stretnutia mali určiť konečný stav turnaja.
Prešovčania nenechali nič na náhodu a v pohode porazili Rýmařov 8:1 a zabezpečili si turnajový primát už pred záverečným zápasom. V ňom stačila domácim na 2. priečku aj remíza v súboji s „Rusmi“ z Popradu. Hostia sa bleskovo ujali vedenia už po pár sekundách, domáci vyrovnali, Popradčania však dvoma gólmi ušli na 3:1 a náš druhý gól len upravil skóre na 3:2 (Škorňa,Hutka N.), CCCP ubránil so šťastím svoje víťazstvo a obsadil 2. priečku. Domácim ostala tretia pozícia a štvrté miesto obsadili naši priatelia z Rýmařova.
Celý turnaj prebiehal v dobrej atmosfére, len počasie akurát v sobotu veľmi neprialo, ale aspoň nesnežilo, diváci videli kvalitné hokejové súboje a pochvalou pre organizátorov nám bolo ocenenie zo strany všetkých zúčastnených mužstiev, takže v budúcnosti si to snáď zopakujeme a hostia z Rýmařova nás predbežne oslovili s možnosťou zúčastniť sa stretnutia u nich.

Zdroj info : V. Andraščík

Pozrite si naše foto a video z hokejového turnaja.

V piatok pokračovala v R.Sobote Gemerská hokejová liga a MHK Magnezit Revúca zdolal v 14. kole HK Kokavu nad Rimavicou 11:2.

Ani zima ich neodradila
1
Galéria
Hokej Turnaj Revuca
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM