Monika Obrtalová Rôzne

Benefičný koncert pre Krásnu Hôrku nebude!

Tragický požiar hradu Krásna Hôrka nenechal chladným žiadneho Slováka. Pomôcť zachrániť túto unikátnu pamiatku sa tak rozhodla aj Banská Bystrica i množstvo umelcov, ktorí mali už v piatok účinkovať na benefičnom koncerte. Smola však postretla aj ich

Benefičný koncert pre Krásnu Hôrku sa mal konať na štadióne na Štiavničkách. Všetci umelci, ktorí sa rozhodli vystúpiť, tak chceli učiniť bez nároku na honorár. Napokon ich však ľudia pod Urpínom neuvidia.

Šľachetný cieľ finančne pomôcť urýchlenému prekrytiu hradu totiž zmarilo zlyhanie techniky. „Žiaľ počas prác na hale prišlo k veľkej poruche elektroinštalácie, keď vypadla jedna z fáz a celá hala beží v núdzovom režime. Porucha sa, žiaľ nedá opraviť do 24 hodín a vzhľadom na fakt, že aj zimný štadión je v technickej výluke, musíme Benefičný koncert pre Krásnu hôrku odložiť, pretože ho nemáme kam presunúť.“ konštatovali organizátori.

Tí zároveň kontaktovali starostu Krásnohorského podhradia Petra Bolla, aby situáciu vyriešili a celá snaha nevyšla nazmar. Náhradný termín pre koncert je sobota 26. máj. Koncert sa v tomto termíne presunie a vzhľadom na to, že v náhradnom termíne už bude letné počasie, uskutoční sa priamo pod hradom Krásna hôrka, a to na návrh samotného starostu Bolla.

foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM