Eva Viestová Rôzne Rôzne

Bezpečne na bicykli

V utorok 10.5. od 8,00hod prebiehala v priestoroch detského dopravného ihriska súťaž pre deti prvého stupňa základných škôl s príznačným názvom "bezpečne na bicykli".

Súťaž zorganizovala dopravná inštruktorka p. A.Paliašová v spolupráci s dopravnými policajtmi z PZ Revúca a p.Ľ. Kučerákom z MÚ v Revúcej. Zúčastnilo sa jej 5 družstiev po päť súťažiacich a to zo základných škôl Komenského, Hviezdoslavovej, I.B.Zocha, z Muráňa a z Kameňan. Rozhodcami boli páni dopravní policajti. Súťaž pozostávala zo zdolania 10 prekážok na trati štart-cieľ. Prekážky mali zaujímavé názvy…osmička, prekážková jazda, prejazd, lavička, rebrík, bábika, reťaz, kruhový objazd a slalom.
Taktiež boli testami preverené teoretické vedomosti všetkých súťažiacich, ktoré sa naučili na hodinách dopravnej výchovy.

Deti boli veľmi šikovné a húževnaté a raz dva sa im podarilo zvládnuť praktickú aj teoretickú časť. Potom už netrpezlivo čakali na vyhodnotenie a čas si krátili spoločným hraním a lozením po preliezkach.

No a ako to nakoniec dopadlo? 5.miesto ZŠ I.B.Zocha 4.miesto ZŠ Muráň 3.miesto ZŠ Komenského Prvé a druhé miesto bolo nerozhodné, a tak sa pristúpilo k rozstrelu, či skôr k ďalšej jazde cez prekážku, čo si môžte pozrieť v našom videu. Nakoniec bol víťaz jasný… 2.miesto ZŠ Hviezdoslavova 1.miesto ZŠ Kameňany

Ceny pre víťazov aj pre ostatné deti venoval p. Kriška a p. Ľ. Rešovský.

Bezpečne na bicykli
1
Galéria
sutaz DDI RA
40
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM