Eva Viestová Iné športy

Biatlonový bronz z Majstrovstiev Slovenska

Zimná biatlonová sezóna v žiackych kategóriách vyvrcholila prvý marcový víkend Majstrovstvami Slovenska v rýchlostných a vytrvalostných pretekoch v Národnom biatlonovom centre v Osrblí.

V sobotu si pretekári zmerali sily v rýchlostných pretekoch, za každý nezostrelený terč sa beží trestné kolo. V teplom slnečnom počasí na kašovitom snehu vybiehali ako prví na trať starší žiaci. Gabriel Nagypál vybojoval 9. a Daniel Jacko 11. miesto.
V najpočetnejšej kategórii žiakov 12–13 ročných svietili aj štyri revúcke dresy.
Najviac sa darilo Tomášovi Sklenárikovi, ktorý tesne zaostal za stupňom víťazov – s jedným netrafeným terčom vybojoval 4. miesto. Lukáš Ottinger obsadil 6., Libor Mladší 13. a Radovan Humeník 19. miesto. Najmladší žiaci uzatvárali sobotňajší program – Andrej Mladší na ťažkej trati zabojoval a jeho čas v cieli stačil na 4. miesto.
René Chrapán dobehol 11. Medzi dorastencami Ján Majerčík vybojoval 7. miesto. Nedeľa patrila vytrvalostným pretekom – za každý netrafený terč sa k bežeckému času pripočítava 30-sekúnd.
Dorastenec Ján Majerčík dobehol 6. Gabriel Nagypál po zaváhaní pri streľbe v stoji obsadil 12. miesto, Daniel Jacko bol na strelnici úspešnejší a to mu vynieslo pekné 8. miesto. U najmladších žiakov René Chrapán obsadil 10. miesto a keď sa na výsledkovej listine objavil na 4. mieste Andrej Mladší, vyzeralo to, že štvorka je pre náš klub predurčená – v rámci Majstrovstiev Slovenska to bolo 4.-krát. Túto smolu nakoniec pretrhol Tomáš Sklenárik – s jedným netrafeným terčom a rýchlymi nohami získal bronzovú medailu a zavŕšil tak skvelú zimnú sezónu. Lukáš Ottinger vybojoval 5., Libor Mladší 14. a Radovan Humeník 18. miesto. Zimná sezóna 2012 v rámci Slovenského pohára v biatlone je minulosťou a naši pretekári opäť nesklamali – na stupne víťazov vystúpili celkom 5-krát.
Po krátkom tréningovom oddychu začíname s prípravou na letnú sezónu, ktorá štartuje prvým kolom Viessmann pohára v letnom biatlone na našich domácich tratiach prvý júnový víkend. Ďakujeme všetkým priaznivcom a podporovateľom biatlonu a tešíme sa na ďalšie športové zážitky. Podporte našu činnosť poukázaním 2% z vašich daní.

Zdroj info a foto : Klub biatlonu Magnezit Revúca

biatlon zima end
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM