Nikoleta Janečková Kultúra

Bodka za obdobím plesov v našom meste? V Revúcej ste mohli vidieť aj vláčik z ľudí!

Fašiangové oslavy a veselice neobišli Revúcu ani tento rok. Početná účasť ľudí zaplnila sálu v Mestskom kultúrnom stredisku v Revúcej. A mohli ste tam vidieť aj vláčik zložený z ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Bodka za obdobím plesov v našom meste? V Revúcej ste mohli vidieť aj vláčik z ľudí!
Foto: Nikoleta Janečková / Zdroj: Dnes24.sk

Ukončenie fašiangového obdobia, spojené s pestrým programom sa konalo 9. februára 2016 v sále Alfa v Mestskom kultúrnom dome v Revúcej. Pri vstupe sa hostia občerstvili jednohubkami a niečim na zahriatie. Hostí na stoloch čakal nielen prípitok ale aj tradičné šišky, ktoré patria k tradičným fašiangovým maškrtám. Neskôr si tiež mohli pochutnať na chlebe s masťou a cibuľou.

Na úvod sa predstavil spevokol Úsvit, ktorý otvoril celý večer nádhernými piesňami. Po privítaní návštevníkov akcie porozprávali traja členovia ochotníckeho divadelného súboru pár slov o fašiangoch. O zábavu počas celého večera sa staral aj dídžej. Hostia sa zabávali nielen na piesňach ako napríklad Mamma Mia, ale ľudia vytvorili dokonca aj vláčik počas pesničky Jede, jede mašinka. Tancovalo sa však aj na rôzne ľudové piesne. Na svoje si prišli milovníci polky aj valčíka. Striedali sa rýchle a pomalé piesne.

O záverečný ceremoniál pochovávania basy, ktorý sa uskutočnil pár minút pred polnocou, sa postaral spevokol Úsvit a divadelný súbor REV. Tento symbolický pohreb znamenal posledné minúty zábavy a veselosti, ktoré vystriedal pôst. Pohreb basy sa neobišiel bez smútku či plaču divadelníkov, ktorí však svojou scénkou nie raz rozosmial hostí.

Bodka za obdobím plesov: Večerná veselica neskôr pohreb basy
8
Galéria
Foto: Nikoleta Janečková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM