Michaela Mozolányová Krimi

Brutálna vražda mladej krupierky (†22): Róbert očakáva nižší trest odňatia slobody!

Róberta Ďurinu uznali za vinného, že prepadol herňu a mladučkú krupierku Katarínu (†22) naložil do auta, vyviezol na poľnú cestu a dvakrát ju bodol do krku. Otrasnou vraždou chcel zakryť lúpež. Teraz podľa jeho obhajcu očakáva nižší trest.

Ilustračný obrázok k článku Brutálna vražda mladej krupierky (†22): Róbert očakáva nižší trest odňatia slobody!
Zdroj: Webnoviny.sk

Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici v stredu vyhovel návrhu odsúdeného Róberta Ďurinu z Kotmanovej a povolil obnovu konania v kauze lúpežného prepadnutia herne v Lučenci a následnej vraždy 22-ročnej krupierky.

Rozhodnutie súvisí s nálezom Ústavného súdu SR o protiústavnosti upravovať spodnú hranicu sadzby pri ukladaní trestu za viac skutkov podľa sprísňujúcej tzv. asperačnej zásady. Podľa obhajcu Ondreja Zachara jeho klient očakáva nižší trest odňatia slobody ako je 24 rokov, ktorý mu uložili za lúpež a vraždu.

Ďurinu uznali za vinného, že v auguste v roku 2007 prepadol herňu s úmyslom získať peniaze na vyrovnanie dlhov. Krupierku Katarínu paralyzoval slzným plynom, údermi do tváre a škrtením. Oči jej zakryl páskou a z trezoru ukradol viac ako 7700 eur (230-tisíc korún). Ženu následne naložil do požičaného auta, vyviezol na poľnú cestu medzi obcami Tomášovce a Halič a dva razy ju bodol do krku.

Telo dievčaťa potom nechal ležať v kríkoch. Brutálnou vraždou chcel zakryť lúpež. Bývalý predavač motoriek tvrdil, že je nevinný. Priznal, že na mieste činu v herni bol, hoci v prípravnom konaní túto možnosť zásadne odmietol. Matke nebohej krupierky povedal, že mu je ľúto, čo sa stalo a vyslovil jej sústrasť. Dodal, že jej dcéru nezavraždil, nemal na to dôvod. Matka po vyhlásení rozsudku povedala, že mal dostať doživotie podľa zásady „život za život“.

Povolenie obnovy konania u Ďurinu sa týka iba trestu. Súd bude môcť uložiť trest v rozpätí od 20 do 25 rokov. Obhajca Zachar pre médiá uviedol, že budú navrhovať trest pri spodnej hranici sadzby. Do nového rozsudku bude Ďurina vo väzbe, kde je miernejší režim, ako v Ústave na výkon trestu s najprísnejším stupňom stráženia.

Za spolupáchateľstvo pri lúpeži potrestali súdy Ďurinovu priateľku Janu Šustekovú z Poltára odňatím slobody na päť rokov nepodmienečne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM