Eva Viestová Krimi

Bývalý šéf Úradu BBSK a MÚ v Tornali Ján M. pôjde pred súd

Bývalý riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján M. sa už v júni postaví pred súd. Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku je obžalovaný z prijatia dvojmiliónového úplatku.

Ešte minulý rok bol pritom prednostom Mestského úradu v Tornali. Do funkcie ho vymenoval dnes už nebohý a predtým trestne stíhaný primátor Ladislav Dubovský.
Podľa obžaloby Ján M. v júni 2007 žiadal od zástupcov neziskovej organizácie Domov, Veľké Pole úplatok dva milióny korún za odpredaj nehnuteľnosti, v ktorej neziskovka vykonávala svoju činnosť, za šesť miliónov Sk. Jej hodnota pritom mala byť vyššia.
Exriaditeľa Úradu BBSK obvinila polícia z korupcie ešte v auguste 2008, vo svojej funkcii však zotrval do začiatku roka 2010. Bývalý predseda BBSK Milan Murgaš pokladal celý prípad za vykonštruovaný a spustený na základe objednávky istých stranícko-ekonomických štruktúr s cieľom paralyzovať činnosť Úradu BBSK. Na otázku, kto sú tie stranícko-ekonomické štruktúry, Murgaš ešte v auguste uviedol, že napríklad tí, ktorí ho žiadajú o privatizáciu dvoch nemocníc v Rimavskej Sobote a Žiari nad Hronom v hodnote viac ako pol miliardy Sk. Bývalému riaditeľovi úradu dôveroval a veril, že je nevinný. Ján M. v posledných komunálnych voľbách kandidoval na primátora Tornale. Skončil na treťom mieste.

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM