Peter Simon Rôzne Správy

Časti parku budú priebežne uzatvárať: Pripravuje sa zdravotná prebierka chorých a poškodených stromov

V betliarskom parku sa treba pripraviť tento rok na obmedzenia. Viac sa dozviete v článku.

Ilustračný obrázok k článku Časti parku budú priebežne uzatvárať: Pripravuje sa zdravotná prebierka chorých a poškodených stromov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako náš web informovala kultúrno – propagačná manažérka múzea v Betliari Judita Krajčiová, kaštieľ Andrássyovcov v Betliari obklopuje rozsiahly anglický park, ktorý patrí medzi najkrajšie a najzachovalejšie parky na Slovensku.

Koncom 18. storočia ho založil gróf Leopold Andrássy (1767 – 1824) a jeho rozloha presahuje 80 ha. Podľa zoznamu vedeným organizáciou ICOMOS, patrí medzi najvýznamnejšie historické záhrady sveta.

„V tejto súvislosti oznamuje SNM – Múzeum Betliar váženým návštevníkom, že v období od 7. marca do 31. decembra 2018 sa bude v areáli parku kaštieľa Betliar vykonávať zdravotná prebierka chorých a poškodených stromov, aby nedochádzalo k poškodeniu ďalších sadovnícky hodnotných drevín. Takáto zdravotná prebierka nebola do dnešných dní, napriek niekoľkým ničivým kalamitám, realizovaná,“ doplnila Krajčiová.

Na základe toho budú priebežne uzatvárané niektoré časti parku, ktoré budú náležite označené.

„Vzhľadom na uvedené skutočnosti bude v týchto častiach parku zakázaný vstup osôb, preto žiadame návštevníkov o trpezlivosť, rešpektovanie a dodržiavanie pokynov zodpovedných pracovníkov. Práce, ktoré uskutočňujeme, vykonávame v záujme bezpečnosti, zveľaďovania a skrášľovania areálu prírodného parku kaštieľa a v záujme rýchlejšej regenerácie hodnotných porastov,“ doplnila na záver Judita Krajčiová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM