Sandra Polovková Kultúra

Ďalšia pýcha Revúcej: Mladé Revúčanky zvíťazili v súťaži Zlatá podkova, zlaté pero a zlatý vlas...

Ojedinelá súťaž v prednese slovenskej rozprávky, ktorá vznikla v Drienčanoch na počesť významného slovenského rozprávkara Pavla Dobšinského, minulý týždeň ukončila svoj 10. ročník regionálnej súťaže a 8. ročník celosvenského kola...

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia pýcha Revúcej: Mladé Revúčanky zvíťazili v súťaži Zlatá podkova, zlaté pero a zlatý vlas...
Foto: Sandra Polovková / Zdroj: TASR

V tomto ročníku sa do súťaže prihlásilo až 44 žiakov z regiónov Gemer a Malohont. V celoslovenskom kole o výhru súťažili 27 účastníci.

Nielen súťaž, ale aj zaujímavý program

Keďže ide o jedinečnú a predovšetkým rozprávkovú udalosť, organizátori pripravili pre účastníkov aj atraktívny program. Deti neprežívali len napätie pred svojím výstupom, ale sa dozvedeli aj mnoho nového. Navštívili miesta, na ktorých v Drienčanoch pôsobil samotný Pavol Dobšinský, videli drienčanske slnečné hodiny a besedovali s uznávanou spisovateľkou z regiónu, Martou Hlušíkovou.

Revúčanky sú úspešné!

V rámci regionálneho kola získali v druhej kategórii mladé Revúčanky hneď prvé dve miesta. Prvé miesto bolo udelené Pavlínke Derdákovej zo Základnej školy Komenského a 2. miesto Evke Kozlokovej zo Základnej školy Hviezdoslavova. Evka sa však môže pýšiť aj ocenením v rámci celoslovenskej súťaže. V druhej kategórii získala Cenu za interpretáciu umeleckého prednesu. Obom dievčatám srdečne blahoželáme!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM