Samospráva

Učitelia Hviezdoslavky môžu byť pyšní: Toto všetko žiaci povyhrávali za celý rok

Piatok -28.jún 2013, bol pre mnohých žiakov dlhoočakávaný deň. Skončil sa školský rok, prevzali si vysvedčenia a začali sa vytúžené prázdniny. Nebolo tomu inak ani v Základnej škole na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej.

Ilustračný obrázok k článku Učitelia Hviezdoslavky môžu byť pyšní: Toto všetko žiaci povyhrávali za celý rok
Foto: Eva Viestová

Našu školu v školskom roku 2012/1013 navštevovalo 390 žiakov.

Mnohí z nich sa počas školského roka zapájali do rôznych predmetových olympiád, športových a umeleckých súťaží , kde rozvíjali svoje vedomosti, talent a zručnosti.

Tešíme sa najmä z nasledujúcich úspechov:

  • Viktória Ružiaková, žiačka VIII.A triedy, získala 1.miesto v regionálnej súťaži Štúrov Zvolen, a tak nás reprezentovala aj v celoštátnom kole vo Zvolene.

Úspechmi na recitačných súťažiach sa môžu pochváliť aj ďalší žiaci:

  • Adrian Kilik získal 1.miesto v okr. kole súťaže Šaliansky Maťko, Paľko Halaj a Evka Kozloková obsadili v tejto súťaži 2.miesta.
  • Milovníci divadla a literatúry , ktorí pracovali v Detskom divadelnom súbore Korunka nás aj v tomto roku reprezentovali na regionálnej prehliadke Detská divadelná Revúca, kde získali pekné 3.miesto.
  • Víťazom obvodného kola Biologickej olympiády sa vo svojej kategórii stal Šimon Jančík, žiak VI.B triedy. Z tejto triedy je aj víťaz dejepisnej olympiády – Jozef Dančík. V kategórii D v obvod. kole dejepisnej olympiády zvíťazil Daniel Jacko z VIII.A, no veľmi úspešní boli aj Adam Buchta z VIII.B , Dávid Filipiak zo VII.A a Michael Kozlok z IX.A, ktorí vo svojich kategóriách získali 2. miesto.
  • Taktiež úspešní boli naši žiaci aj v obvodnom kole geografickej olympiády , kde Andrej Mladší z V.A obsadil 1. miesto a žiaci VII.A David Filipiak a Libor Mladší získali 2.a 3.miesto.
  • Andrej Mladší nám urobil veľkú radosť aj v matematických súťažiach , keď sa stal víťazom okresného kola Matematickej olympiády a víťazom obvodného kola Pytagoriády.

V Matematickej olympiáde 3. miesto získal ďalší žiak V.A- Igor Krištof. Z obvodného kola Pytagoriády si žiaci 4.ročníka Michal Mihaly a Natália Škvarlová priniesli 2.a 3. miesto a žiak VII.A Libor Mladší vo svojej kategórii obsadil 2.miesto.

Škola na Hviezdoslavovej ulici je od svojho založenia nerozlučne spätá s rôznymi druhmi športu

Športové nadanie rozvíjajú naši pedagógovia u žiakov nielen počas hodín telesnej výchovy, ale aj prostredníctvom útvarov CVČ pri našej škole, ktoré sú zamerané na volejbal. Florbal, stolný tenis, bedminton a ďalšie športové hry sú náplňou viacerých záujmových útvarov v našej škole.

Preto nás aj v tomto školskom roku potešili mnohé športové úspechy našich žiakov.

  • K tým najväčším určite patrí 2.miesto v krajskom kole v cezpoľnom behu družstiev žiakov a 3. miesto v krajskom kole v stolnom tenise družstiev žiačok.

Tešíme sa však aj z popredných miest , ktoré si naši žiaci priniesli z obvodných kôl cezpoľného behu, volejbalu, basketbalu, malého futbalu či stolného tenisu.

Naše družstvo v tomto školskom roku obsadilo aj veľmi pekné 2.miesto v súťaži Mladí záchranári CO.

  • Zúčastnili sme sa aj výtvarnej súťaže „Civilná ochrana očami detí“, v ktorej boli práce žiačok Radky Simanovej, Veroniky Kunštárovej, Katky Vredíkovej, Alžbety Szentandrássiovej a Michaely Mladšej ocenené 1.a 3. miestom.

Sme hrdí na žiakov, ktorí vo voľnom čase rozvíjajú aj svoje manuálne zručnosti. Medzi nich patrí aj žiak VII.B Mikuláš Šípoš, ktorý zvíťazil v regionálnej súťaži „Najkrajšie kŕmidlo“.

Aj keď nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa chceli by sme sa touto cestou poďakovať všetkým žiakom, ktorí takýmto spôsobom šíria dobré meno školy a zaželať im veľa elánu a úspechov v ďalších súťažiach.

Pekné a slnečné leto, plné oddychu a zábavy želáme všetkým žiakom, pedagógom, rodičom , sponzorom a priaznivcom , ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k ďalšiemu vydarenému školskému roku v ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej.

info a foto: Vedenie ZŠ, Hviezdoslavova 1 v Revúcej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM