Ľubomír Hudačko Šport

Dievčatá z revúckeho klubu úspešné na Svetovom pohári v Kickboxe: Získali fantastických 7 medailí!

Svetový pohár v kickboxe bol pre ne úspešný, veď zisk siedmich medailí hovorí za všetko. To všetko vďaka šikovným dievčatám so športového klubu Kickbox Leon Revúca. Sú nielen pôvabné, ale aj výborné športovkyne. Úžasný výkon predviedli v Maďarskom Szegede.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá z revúckeho klubu úspešné na Svetovom pohári v Kickboxe: Získali fantastických 7 medailí!
Zdroj: Dnes24.sk

Sedemčlenná výprava z Revúckeho športového klubu bola zároveň súčasťou oficiálnej Slovenskej reprezentácie.

Dve zlaté, tri strieborné, dve bronzové

Reprezentáciu Slovenskej republiky tvorilo 37 pretekárov ktorý mali 59 štartov a celkom vybojovali 40 medailí – 7 zlatých, 15 strieborných a 18 bronzových. Z toho Revúčania 2 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové. Sedemčlennú výpravu tvorili kapitánka anka Gukáková, Stela Laurenčíková, Ivanka Urbániková, Marek Sokol, Dianka Sokolová a Simonka Sokolová, vedúci výpravy bol Ľuboslav Bodor a zároveň rozhodca na tatami III.

Do štvrtého najväčšieho mesta na juhu Maďarska ktorým preteká rieka Tisza prišli vo štvrtok, cestovalo sa výborne, pretože skoro celý tento úsek Maďarska je prepojený diaľnicami. „Nás čakala prezentácia a dôležité váženie, dve pretekárky nenavážili stanovenú váhu; Stelka a Ivanka tak museli ísť do vyšších váh. Potom sme sa ubytovali až 30 kilometrov od Szegedu v časti Mórahalom. Tam sme mali špičkový penzión, ktorý hodnotím na vysokej úrovni – mramorové podlahy, klíma, televízor. V piatok prebiehali vyraďovacie zápasy na 4-roch tatami – zápasiskách a dvoch ringoch,“ uviedol z revúckeho klubu Ľuboslav Bodor.

Najväčší úspech priniesli sestry

V sobotu boje vrcholili a i keď sme skončili len v neskorých večerných hodinách, využili sme šancu navštíviť Szegedské vinné slávnosti, ktoré tam súčasne prebiehali. Čo sa týka zápasov, najväčším favoritom s pomedzi Revúckych pretekárov sú kapitánka klubu Janka G. a Stela L., aj keď Janka nezískala vytúžené umiestnenie, je skúsená pretekárka, ktorej chýbalo trošku športového šťastia.

Ako sa povie, vyhrať v Maďarsku je umenie a hlavne keď nastúpi proti Maďarskej pretekárke Kinge Kolozsvári. Stela má vysoký športový potenciál a kvôli chorobe nastúpila do zápasov na poslednú chvíľu. Porazila známu maďarskú pretekárku Schneider Lili a finálový zápas musela ukončiť predčasne kôli zraneniu nosa z Češkou Luciou Poláškovou. Najväčší úspech priniesli sestry Simonka a Dianka Sokolové.

„Simonkin talent si už všimlo aj vedenie Slovenskej reprezentácie. Simonka získala 2 zlaté medaily a Dianka 2 strieborné. Na súťaži sme videli špičkových športovcov zo Srbska, Turecka Izraela, Ukrajiny, boli tam aj Rusi, Fíni, Nóri aj klub z Francúzskej légie. Nechýbali ani černošskí športovci z ostrova Maurícius. ***"No a v celkovom bodovom hodnotení prvenstvo získali Česi, druhí boli Maďari, tretí Srbi a Slováci boli za Bielorusmi na siedmom mieste,“ uzavrel Bodor. Svetový pohár v kickboxe za účasti 801 štartujúcich zo 76 klubov a 20 krajín sa konal v mestskej športovej hale v Szegede v dňoch od 21. do 24. mája 2015. Na programe bol 21. ročník.

foto: športový klub Leon Revúca

Úspech revúckych dievčat v kickboxe: Získali 7 medailí!
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM