Martin Károly Kultúra

Divadelné súbory z celého kraja v Žiari

Žiar nad Hronom 13. apríla – Detské divadelné súbory, ale aj súbory dospelých, ktorí hrajú pre deti, z celého Banskobystrického kraja sa dnes zišli v Žiari nad Hronom na krajskej prehliadke dramatickej tvorivosti detí a dospelých pod názvom Rozprávko

Počas dvojdňovej prehliadky sa o priazeň odbornej poroty bude uchádzať celkom 17 súborov, z Očovej, Kokavy nad Rimavicou, Rimavskej Soboty, Hriňovej, Zvolena, Revúcej, Banskej Bystrice, Polomky, Slovenskej Ľupče, Veľkého Krtíša, Lučenca, ale aj Kremnice a Novej Bane.

Prehliadka má tri súťažné kategórie. Detské divadlo, divadlo Dospelí deťom a Scénická miniatúra,“ uviedla pre TASR Henrieta Belicová z Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom. Odborná porota bude podľa Belicovej prihliadať nielen na režijné vedenie, ale predovšetkým na detskú dramatickú tvorivosť.

Ide o postupovú súťaž, najlepší súbor v každej kategórii tak svojím víťazstvom zároveň získa vstupenku na ďalšiu prehliadku. Najlepší detský súbor postúpi na celoštátnu súťaž detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka v Šali a najlepší súbor dospelých zase na celoslovenskú prehliadku divadla dospelých hrajúcich pre deti Divadlo a deti v Rimavskej Sobote.

Súťažné predstavenia budú prebiehať počas oboch dní. Po nich organizátori pripravili pre účastníkov prehliadky odborné semináre. „Režiséri alebo vedúci súborov sa môžu porozprávať s lektormi z poroty, ktorí im dajú cenné rady do ďalšej činnosti,“ podotkla Belicová.

Zdroj: TASR Foto: Inga Flešková

Javisko
60
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM