Eva Viestová Rôzne

Dni mesta s jadranskými hitmi: Súťažilo sa aj o naj pálenku!

V sobotu bolo v Jelšave veru poriadne veselo. Prebiehali tu totiž Dni mesta Jelšava 2012. Najviac ľudí ale lákala tradičná súťaž vo varení gemerských guliek či Záhradkárske tajomstvo pod štopľom. Pozrite si, ako to celé vyzeralo...

Dni mesta začali v piatok slávnostným večerom v kostole v Jelšave. V sobotu Dni mesta Jelšava spestril jarmok s mnohými atrakciami. Nechýbali stánky so všakovakým tovarom, skákacie hrady pre deti či šmýkalka. Najväčšou zábavou ale bolo pobehať si v halde požiarnickej peny.

[color=#cc3300]­[size=14]Návšte­va z cudziny[/si­ze][/color] Tradične si tento deň nenechali ujsť ani zástupcovia z partnerských miest – maďarského Tótkomlóša, českého Uničova, poľskej Szcekociny a rumunského Nadlaku. Všetci sa tu cítili veľmi dobre a spoluprácu si pochvaľujú.

[color=#cc3300]­[size=15]V pro­grame vystúpili hlavne deti[/size][/color] Nechýbal ani kultúrny program, v ktorom sa predstavili hlavne deti tunajšej materskej a základnej školy. Návštevníkov svojím vystúpením potešila aj folklórna spevácka skupina z Nižnej Slanej, ako aj speváčka Božana s pesničkami z Jadranu.

[color=#cc3300]­[size=15]Súťa­žilo sa o naj guľky aj naj pálenku[/size][/co­lor] Od rána si svoje sily a hlavne chute zmerali družstvá z Jelšavy a okolitých dedín na VIII. ročníku súťaže vo varení gemerských guliek. Ako nám potvrdil primátor Jelšavy, táto súťaž sa teší čoraz väčšej obľube a tento rok sa na uvarenie guliek spotrebovalo viac ako štvrť tony zemiakov. Výtvory družstiev hodnotila odborná porota, ktorá rozhodla, že najlepšie guľky uvarili žienky z Muránskej Zdychavy, pred Lubeníkom a Magnezitovcami. Súčasne s varením guliek prebiehala aj súťaž o najlepšiu domácu pálenku.

[size=18][color=#ff0000]­POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z DNÍ MESTA JELŠAVA. [/color][/size]

Dni mesta s jadranskými hitmi: Súťažilo sa aj o naj pálenku!
1
Galéria
JarmokJelsava
58
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM